Hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Mardin'den hac için kutsal topraklara gidecek ilk kafile törenle uğurlandı- Hacı adayı İnan: "Hacda terörün bitmesi ve Müslümanlar için dua edeceğim"

MARDİN (AA) - Mardin'den hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek ilk kafile törenle uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, başvurusu kabul edilen 214 hacı adayı için müftülük önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Ömer Faruk Koçak,  hacca giden vatandaşlardan vatan, millet, şehit ve aileleri için dua etmelerini istedi.

"Hac vazifesi insanın saf ve temiz insan olmaya yolculuğudur" diyen Koçak, şu ifadelere yer verdi:

"Allah'ın rızasını kazanmak için oraya gideceksiniz. Cenab'ı Allah'ın gözünde hiçbir insanın etnik kökeni ve dilinin farkı yoktur ancak ona olan yakınlığın farkı vardır. Gittiğinizde göreceksiniz ki dünyanın her yerinde zengin ve fakir yerlerden de insanlar gelecek. İnşallah hac sonunda da ananızdan doğdunuz gibi günahlardan kurtularak hürriyetinize kavuşacaksınız. Orada vatanımız ve şehitlerimiz için hepinizden dua istiyorum."

 Müftü Dursun Ali Çoşkun ise kutsal topraklara gitmeye hak kazanan toplam 410 hacı adayından ilk kafileyi uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Hacı adayı Adile Sadet İnan da hacda terörün bitmesi ve Müslümanlar için dua edeceğini ifade etti. 8 yıldır hacca gitmeyi beklediğini söyleyen  İnan, "Kutsal topraklara gitmeyi Allah tüm Müslümanlara nasip etsin.  2 kez Umre'ye gittim. Oraya doyum olmuyor. İnşallah bu savaş Allah'ın nuruyla biter. Orada terörün son bulması için dua edeceğim."

Haca gitmek için 8 yıldır bekleyen ve duyduğu mutluluğu dile getiren Beşir Gülseroğlu ise "Milletimizin üzerindeki bu kara bulutun ve terörün bitmesi için dua edeceğim" dedi.

Törenin ardından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı. Bu sırada hacı adaylarını uğurlamaya gelen yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı