Habur Sınır Kapısı'nda "üçüncü köprü" memnuniyeti

Habur Sınır Kapısı'nda "üçüncü köprü" memnuniyeti

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Türkiye'nin Irak ile bağlantısını sağlayan Habur Sınır Kapısı'nda mayıs ayında faaliyete geçen üçüncü köprü araç yoğunluğunda rahatlama sağladı- TSO Başkanı Osman Geliş: - "Üçüncü kapı transit geçişlerde yoğunluğu bi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda, mayıs ayında faaliyete geçen üçüncü köprü araç yoğunluğunu azalttı.

Şırnak Valiliği ile Duhok Valiliği arasında, Habur-İbrahim Halil kara hudut kapıları bölgesinde köprü inşası için imzalanan protokol uyarınca yapımına başlanan ve 8 Mayıs'ta kullanıma giren "Habur-3" köprüsü ile işlemlerin daha da hızlanması memnuniyet sağladı.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Habur Sınır Kapısı'nın sadece kentin değil bölgenin ve ülkenin en önemli ihracat ayaklarından biri olduğunu söyledi.

"Habur Sınır Kapımız ile övünüyoruz. Silopi başta olmak üzere Şanlıurfa ve Adana'ya kadar hem nakliye sektöründe hem üretimde çok büyük fayda sağlıyor." diyen Geliş, terör saldırılarının kentte ve bölgede üretime yönelik olumsuz etkilerine değindi.

Bölgede yaşanan huzurun ardından gözle görülür bir hareketlilik yaşandığına işaret eden Geliş, bu hareketliliğin gelecek adına umutlandırdığını aktardı.

Geliş, "Üçüncü kapı transit geçişlerde yoğunluğu bitirdi. Daha önce ortalama bir saat bekleyen sürücüler şimdi 15-20 dakikada işlem yapıyor. Üçüncü köprü devletimizin, hükümetimizin büyük bir hizmeti." dedi.

- Nakliyeciler memnun

Nakliyecilerden Mehmet Siraç Sezgin, 10 yıldır bu işle uğraştığını, üçüncü köprünün tamamlanmasının ardından hız konusunda ilerleme katedildiğini dile getirdi.

Sezgin, "Daha önce kuyruk fazlaydı ama şimdi üçüncü köprü faaliyete geçince akış daha fazla hızlandı. İnşallah çok daha güzel olacak." diye konuştu.

35 yıldır şoförlük yaptığını belirten Sinan Aslan, daha önce sınır kapısında kuyruklar oluştuğunu ifade ederek, "Gümrükten geçerken de gelirken de araçtan inmiyoruz. Daha önce burada iki saat bekliyorduk. Şimdi araçlarımız kontrol edildikten sonra en geç 20 dakikada gümrükten çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

Abdulhalim Demir ise üçüncü köprüden önce kapıda yığılmalar olduğunu anlatarak, köprünün faaliyete geçmesiyle bekleme süresinin en aza indiğini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :