HABİTAT III Konferansı

HABİTAT III Konferansı

AFAD Başkanı Bilden, Ekvator'da düzenlenen HABİTAT III Konferansı'na katıldı

ANKARA (AA) - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Başkanı Mehmet Halis Bilden, Ekvator'da düzenlenen HABİTAT III Konferansı'na katıldı.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 3. Habitat Konferansı, sürdürülebilir küresel kentleşme taahhüdünü canlandırmak için, 1996 İstanbul Habitat Gündemi üzerine inşa edilen "Yeni Bir Kentsel Gündem" oluşturulmasına odaklanıyor.

Konferansın amacı, sürdürülebilir kentsel gelişme için yenilenmiş bir politik bağlılık sağlamak, yoksulluğu irdelemek ve tespit etmek, bugüne kadar gerçekleşen başarıları değerlendirmek ve yeni gelişmekte olan sorunları ele almak olarak belirlendi.

Birleşmiş Milletler (BM) üyesi ülkelerden yaklaşık 500 temsilcinin katıldığı "Kimseyi Geride Bırakmamak" konulu oturumda konuşan Bilden, Suriyeli mülteciler konusuna dikkat çekti.

Konferansa tüm üye ülkeler ve parlamenterler, hükümet ve belediye temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, uzmanlar, araştırmacılar ve akademisyenler, vakıflar, kadın ve gençlik grupları, sendikalar, özel sektör ve bunların yanı sıra BM ve hükümetler arası kuruluşlar dahil olmak üzere ilgili paydaşlar katılıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı