"Hababam Sınıfı"nın oyuncusu Akalın'ın vefatı

"Hababam Sınıfı"nın oyuncusu Akalın'ın vefatı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:-"Sanatçımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum"

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hababam Sınıfı'ndaki rolüyle tanınan sinema oyuncusu Tayfun Akalın'ın vefatına ilişkin, "Sanatçımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." mesajını paylaştı.

Bakan Ersoy, Twitter hesabı üzerinden, "Hababam Sınıfı", "Süt Kardeşler" ve "Bizim Aile" gibi filmlerdeki rolleriyle tanınan ve tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden oyuncu Tayfun Akalın'a ilişkin paylaşımda bulundu.

Ersoy, paylaşımında, "Yeşilçam klasiklerinden Hababam Sınıfı'ndan tanıdığımız başarılı sinema oyuncusu Tayfun Akalın'ın aramızdan ayrıldığını üzüntüyle öğrendim. Sanatçımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, mesajında ayrıca, Yeşilçam'ın oyuncularından Adile Naşit ile tiyatrocu ve yazar Mücap Ofluoğlu'nu da ölüm yılında anarak, "Canlandırdığı unutulmaz karakterlerle milyonların sevgilisi olan duayen sanatçı Adile Naşit, kendine has üslubu ve kahkahası ile her zaman anılarımızda yaşayacaktır. Usta oyuncuyu vefatının yıl dönümünde saygı ile anıyorum." paylaşımında bulundu.

Ersoy, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Temsili Listesine kabul edilen "Dede Korkut" çalışmalarıyla da bilinen duayen tiyatrocu ve yazar Mücap Ofluoğlu'nu vefatının 6'ıncı yılında rahmetle andığını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :