Hababam Sınıfı'nın oyuncuları, Rıfat Ilgaz'ın okulunda

Hababam Sınıfı'nın oyuncuları, Rıfat Ilgaz'ın okulunda

Yeşilçam emektarları, filme uyarlanan Hababam Sınıfı romanının yazarı Rıfat Ilgaz'ın eğitim gördüğü Abdurrahmanpaşa Lisesini ziyaret etti

Hababam Sınıfı filminin oyuncuları, eserin senaryosuna ilham veren aynı adlı romanın yazarı Rıfat Ilgaz'ın eğitim gördüğü Abdurrahmanpaşa Lisesini ziyaret etti.

Anadolu'nun ilk lisesi olduğu belirtilen okulun 129 . kuruluş yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere kente gelen 15 sanatçı, Kastamonu Havalimanı'nda Abdurrahmanpaşa Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Nurten Ciğerci ve beraberindeki heyet karşıladı.

 

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret eden oyuncular, Kastamonu, Rıfat Ilgaz ve Abdurrahmanpaşa Lisesi hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından, tarihi liseye geçen Yeşilçam emektarları, öğrenciler tarafından okulun bahçesinde coşkuyla karşılandı.

- "Hayta İsmail" karakterindeki Arıman

Oyunculardan "Hayta İsmail" karakterini canlandıran Ahmet Arıman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hababam Sınıfı'nın temellerinin atıldığı Abdurrahmanpaşa Lisesinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Rıfat Ilgaz'ın okulundan çok güzel mizah anlayışı çıktığını ifade eden Arıman, “Sevgili Rıfat Ilgaz'a buradan sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Allah rahmet eylesin. Çok fazla konsantre olmak istemiyoruz ziyarete çünkü o zaman ağlıyoruz. Öğrencilere başarılar diliyorum. Çocuklar, önünde gelecek görmek istiyorsa boş oturmamalı. Gayret gerekiyor” diye konuştu.

- "Bacaksız" rolündeki Akça

Filmde “Bacaksız” rolünü üstlenen Tuncay Akça da Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğunu söyledi.

"Rıfat Ilgaz'ın filminde oynamaktan büyük mutluluk duydum" diyen Akça, şunları kaydetti:

"Tabii kitapta böyle bir hikaye ve rol yoktu. Buna, Ertem Eğilmez bizi adapte etti ama Ilgaz'ın yazdığı filmde oynamaktan ve onun hemşehrisi olmaktan gurur duyuyorum. Hep Çatalzeytin'e geliyordum, buraya ilk defa geldim. Bu da benim eksikliğim. İnşallah bundan sonra daha sık geleceğim."

Oyuncular, daha sonra öğrencilerle sınıflarında fotoğraf çektirdi.

Konuk sanatçılar, 3 gün boyunca kenti gezecek.

Kaynak:Haber Kaynağı