GYODER'in tarihi kampanyasında yaklaşık 3 bin konut satıldı

GYODER'in tarihi kampanyasında yaklaşık 3 bin konut satıldı

GYODER tarafından "ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak" amacıyla 1 Ağustos'ta başlayan ve 15 Ekim'de sona eren kampanya kapsamında 3 bine yakın konut ve 400 ofis satıldı- 49 firmaya ait 122 projenin katıldığı kampanyada gerçekleşen

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından 1 Ağustos-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen "Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye" kampanyası kapsamında 3 bine yakın konut ve 400 ofis satıldı.

GYODER'den yapılan açıklamaya göre, dernek tarafından ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak amacı ile hayata geçirilen kampanyada 49 firmanın 122 projesi 60 bin konut ve 3 bin 200 ofis ile yer aldı.

Ülke ekonomisine ciddi bir hareketlilik kazandıran kampanya süresince satılan konutların yüzde 32'sinde belirlenen yüzde 0,70'lik faiz oranı kullanıldı. Konutların yüzde 25'i peşin, kalan yüzde 43'ü de diğer ödeme seçenekleriyle satıldı. Ayrıca konutların yüzde 48'i metrekaresi 3-5 bin lira, yüzde 18'i 5-7 bin lira aralığından, yüzde 33'ü ise 7 bin lira ve üzeri fiyatlardan alıcı buldu.

Kampanya kapsamında satılan 3 bine yakın konut ve 400 ofisten 2,6 milyar lira ciro elde edildi.

 

- "Yakalanan ivme ile 2015 satış rakamlarına ulaşabileceğiz"

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen GYODER Başkanı Aziz Torun, Emlak Konut ve GYODER'in kampanyalarının yüzde 0,70 faiz oranı ile önemli bir ivme yarattığını belirterek, firmaların kampanya dışında kendi imkanları ile farklı kolaylıklar da sunduğunu bildirdi.

Torun, "Yüzde 0,70 faiz oranı altında kısaltılmış vadelerin de oluştuğu bu cazip ödeme planları devam edecek. Yakalanan bu güçlü ivme ile 2015'te ulaşılan 1 milyon 290 binlik konut satış rakamına, 2016 yılı sonunda da ulaşabileceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

GYODER, TBMM binasının onarımı hızla devam ediyor.

Açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) hasar gören bölümlerinin 32 GYODER üye firmasıyla oluşturulan "Milletin Meclisini Millet Yapar" konsorsiyumu tarafından başlatılan onarım çalışmalarının hızla devam ettiği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :