"Güvercin mezatı"nın geliri Mehmetçik'e

"Güvercin mezatı"nın geliri Mehmetçik'e

Tekirdağ'da en güzel güvercinlerin açık artırma yoluyla satıldığı mezatın bir günlük geliri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Mehmetçik Vakfı'na bağışlandı - Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiriciliği Derneği Başkanı Yıldız:- "Bu ülke için atalarımı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da her hafta kurulan, sahiplerinin en güzel güvercinlerini açık artırma yoluyla satışa çıkardığı mezattan elde edilen bir günlük gelir, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Mehmetçik Vakfı'na bağışlandı.

Çınarlı Mahallesi'nde bir kahvehanede buluşan güvercin meraklıları, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine karşı savaşan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek olmak için yarıştı.

"Taklacı", "Trakya makaracısı", "Şarabi", "Selanik", "Balon", "Sultan", "Keşpir" ve "Kırktelli" olarak adlandırılan güvercinler, taşıma kafeslerinden çıkarılarak alıcılara gösterildi.

Güvercinseverler, hünerlerini sahiplerinden de dinledikleri kuşlardan beğendiklerini satın aldı.

Tekirdağ Profesyonel Güvercin Yetiştiriciliği Derneği Başkanı Hasan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel güçlerin geçmişten bu yana Türkiye'yi bölmek için çalıştıklarını ve bu emellerine ulaşmak için de terör örgütlerini kullandıklarını söyledi.

Türkiye'nin kurulan tuzaklara hep beraber karşı durduklarını ve Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini dile getiren Yıldız, "Türkiye yıllardır terör örgütleriyle olan mücadelesini sürdürüyor. Yıllardır küresel güçler Türkiye'yi bölmek için bir maşa olan bu örgütleri kullanıyor. Çeşitli oyunlar kurdular. Her dönem farklı farklı tuzaklar kurdular ülkemizi bölmek, kaos çıkartmak için. Ancak Türkiye bu tuzakların hiçbirine düşmedi. Milletçe hep dik durduk, bir olduk, beraber olduk." ifadelerini kullandı.

Mezatta satılan güvercinlerden elde edilen bin 500 liralık gelirin Mehmetçik Vakfı hesabına yatırıldığını aktaran Yıldız, "Bu ülke için atalarımız, dedelerimiz, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı'nda canlarını ortaya koydu. Çocuklarımız yetim kaldı, atasız büyüdü, eşlerimiz dul kaldı ama bayrağımız asla yere düşmedi, düşmeyecek de buna asla izin vermeyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı canı gönülden destekliyoruz. Onlara destek olmak için bugün hayvansever arkadaşlarımla birlikte mezat gelirini bağışladık. Belki topladığımız para çok bir meblağ değil ama bizim safımız belli olsun." şeklinde konuştu.

"Güvercin mezatı"nın geliri Mehmetçik'e

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :