"Güvenpark saldırısında cehennemi yaşadık"

"Güvenpark saldırısında cehennemi yaşadık"

Güvenpark otobüs duraklarında bomba yüklü otomobille düzenlenen saldırının sanıklarının yargılandığı davada savunmalar tamamlandı- Müşteki Sümbül: - "En ufak bir sese karşı bile reaksiyon gösteriyorum. Kalabalıkta yürüyemiyorum. Cenneti ve cehennemi o gün

ANKARA (AA) - Başkentte, 13 Mart 2016'da Kızılay'daki Güvenpark otobüs duraklarında bomba yüklü otomobille düzenlenen, 36 kişinin öldüğü, 349 kişinin yaralandığı intihar saldırısıyla ilgili aralarında terör örgütü PKK/KCK'nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 9'u tutuklu 55 kişinin yargılandığı davada sanık savunmaları tamamlandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinin öğleden sonraki bölümünde sanık ve avukatların savunma işleminin tamamlanmasının ardından mahkeme, müşteki beyanlarını almaya başladı.

Saldırıda hayatını kaybeden Elif Gizem Akkaya'nın annesi Gülten Akkaya, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, davanın bütün aşamalarına katılmak istediğini ifade etti. Kızının 19 yaşında yaşamını yitirdiğini, oysa bilgisayar mühendisi olacağını anlatan anne Akkaya, "Kızım sadece o durakta otobüs bekliyordu. Hiçbir suçu yoktu, neden böyle bir saldırı yaptınız, ona neden kıydınız? Yüreği yanan bir anneyim. Evlatlarımızın katledilmesinde kimin ihmali ve suçu varsa hepsinden şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.

Sanıkların gerçekleri yansıtmayan beyanlarda bulunduğunu vurgulayan Akkaya, "İstediğiniz kadar yalan söyleyin, ahirette elbette karşıma geleceksiniz. Yüreğimi yaktınız, meleğimi yok ettiniz ama Allah'a hesap vereceksiniz." dedi.

- "Psikolojik tedavi görüyorum"

Patlama anına şahit olduğunu söyleyen Gülizar Gençsoy da yolun karşısına geçeceği sırada bombalı saldırıda kullanılan aracın önünde durduktan kısa bir süre sonra patladığını söyledi. O günden sonra psikolojik tedavi görmeye başladığını dile getiren Gençsoy, yaşadıklarına sebep olan herkesten şikayetçi olduğunu belirtti.

İntihar saldırısında hayatını kaybeden Kerim Sağlam'ın annesi Fatma Sağlam da oğlunun üniversitede okuduğunu, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Eskişehir'den Ankara'ya kendisini ziyarete geldiği ifade etti. Oğlunun o saatlerde kendisini telefonla aradığını anlatan Sağlam, "Bana 'anneciğim otobüs durağında bekliyorum, 15 dakika sonra yanında olacağım' dedi. Oğlumun sesini son kez duymuştum. Ankara'nın göbeğinde devlet oğlumu koruyamıyorsa herkesten şikayetçiyim. 13 Mart'ta ciğerimi söktüler, sanıklardan şikayetçiyim." diye konuştu.

Kerim Sağlam'ın ablası Damla Sağlam ise sanık Semih Yürek'in savunmasında, kardeşinin arkadaşı olduğunu iddia ettiğini aktararak, "Kardeşimin arkadaşı olduğunu söylediği gibi bizim de onu tanıdığımızı iddia ediyor. Bu kesinlikle doğru değildir. Burada oturan hiçbir sanık güzel kardeşimin ismini ağzına almasın." dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden Elvin Buğra Arslan'ın annesi Nalan Arslan ise sanık avukatlarının savunma sırasında duygu sömürüsü yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Özellikle Avukat Baran beyin bugün yaptığı savunmalar çok duygusaldı. Gerçekten vicdanlısınız avukat bey. Her cümlesine, 'korktum', 'ürktüm' diyerek başlamasıyla aslında karakterini ortaya koydu. Sizin karşınızda boş insanlar yok, çok güzel evlatlar yetiştirmiş anne ve babalar var. Hem sanıklardan hem de onlara yardım ve yataklık yapanlardan şikayetçiyim. Görevini yapmayan, saldırıyı engelleyemeyen kim varsa şikayetçiyim."

Müşteki Berfin Ercan patlamanın etkisiyle ağır yaralandığını, isabet eden şarapnel parçası nedeniyle sol gözünü kaybettiğini söyledi.

Yeniden görebilmesi için yapılan tedavilerin sonuç vermediğini anlatan Ercan, "Doktorlar artık tedavi yapamadıklarını söyledi. Görme yeteneğimi kaybetmem nedeniyle hayatım olumsuz etkileniyor, psikolojik tedavi görüyorum." dedi.

- "Kuşun kanat çırpmasından ürküyorum"

Müşteki Gülsen Sümbül de kolundan yaralandığını, vücudunun büyük bir kısmına patlamanın etkisiyle dağılan camların isabet ettiğini kaydetti.

Aradan geçen zamana rağmen olayın etkisini üzerinden atamadığını belirten Sümbül, şöyle devam etti:

"En ufak bir sese karşı bile reaksiyon gösteriyorum. Kalabalıkta yürüyemiyorum. Cenneti ve cehennemi o gün Güvenpark saldırısında bir arada yaşadım. Annem, babam, kardeşim ve buradaki herkes sizlerin (sanıkların) yüzünden cehennemi yaşıyoruz. Bir kuşun kanat çırpmasından bir insan ürperir mi? Evet, ben korkuyorum, ürperiyorum."

Olayda yaşımın yitiren Turgay Bulut'un babası Tahir Bulut da poliste verdiği ifadenin dikkate alınmasını isteyerek, sanıklardan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Müştekiler Zeynep Akkaya, Büşra Doğan, Levent Yurtsever ve Fahrettin Akkaya'nın da beyanlarını alan mahkeme duruşmayı yarına erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :