Gürün'de doğalgaz çalışmaları

Gürün'de doğalgaz çalışmaları

SİVAS (AA) - Gürün ilçesinde doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.Asef Çoban Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda yapılan...

SİVAS (AA) - Gürün ilçesinde doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Asef Çoban Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda yapılan toplantıda, Gürün’de doğalgazla ilgili şu ana kadar yapılan çalışmalar, gelinen durum ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmada, merkez nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla Gürün’de yapılan çalışmaların 2013'te başladığını söyledi.

Doğalgazın çevre dostu olduğunu belirten Özdemir, "Doğalgazın maliyeti diğer yakıtlara oranla çok daha ekonomiktir. Bu çalışmanın başarıya kavuşması için başta bizler olmak üzere daire amirlerimize, müdürlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza ve özellikle de vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor" diye konuştu.

İlçede mesken elektrik abone sayısının 4 bin 490 olduğunu ifade eden Özdemir, "Bu sayının yüzde 60'ı olan 2 bin 694 abone sayısına ulaşılmalı ve Ziraat Bankası BOTAŞ hesabına 335 lira abone bedelini en son 30 Kasım'a kadar yatırmalıyız. Yatıran abone sayımız şu an için 337 kişiyi bulmuştur. Doğalgaz, artık yaşamımızın hava ve su gibi vazgeçilmez bir ihtiyacı haline gelmiş durumdadır. Vatandaşlarımızın bu işi bir seferberlik gibi görüp gerekli gayreti göstermeleri ve bu işe sahip çıkmaları gerekmektedir. Gürün’ümüzün geleceğini, kaderini hep birlikte belirleyecek ve ilçemize hep birlikte sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Nami Çiftçi de ilçeye doğalgaz gelmesi için vatandaşların üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi.

İlçenin her türlü yeniliğe açık olması gerektiğini akran Çiftçi, "İlçemizle her daim övündük, her zaman gurur duyduk. Ayağımıza kadar gelen bu hizmete gereken önemi vermediğimiz takdirde bu hata hepimizin olacaktır. Hepimiz tüm samimiyetimizle bu işe el atmalı, gerekirse ev ev kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızı bu konuda aydınlatmalı ve 30 Kasım 2015 tarihine kadar üstümüze düşen tüm çabayı göstermeliyiz" dedi.

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ethem Gökboğa, İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Yaldız, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları, site ve apartman yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı