Gürsoy’dan tatil mesajı

Gürsoy’dan tatil mesajı

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılının Birinci Döneminin sona ermesi ve yarıyıl tatilinin başlaması sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılının Birinci Döneminin sona ermesi ve yarıyıl tatilinin başlaması sebebiyle bir mesaj yayımladı. Gürsoy masajında şunları söyledi; “Bir milletin sahip olduğu kültür ve medeniyeti gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarması ve gelişen dünya karşısında milli varlığını sürdürmesi, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin doğrudan sonucudur. Köklü ve zengin bir tarihin mirasçısı olan aziz milletimiz, bünyesinde kurduğu ve yaşattığı nice eğitim kurumuyla, o kurumlarda yetiştirdiği nice büyük insanla çağları aşmış, elinin ulaştığı tüm coğrafyalarda bir iz bırakmıştır.  Tarihindeki mektep ve medreselerle ilim ve âlimlerin şehri olarak anılan Konya’mız, bugün de çok önemli ve kıymetli eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü bir şehirdir. Bu çalışmaların merkezinde de okullarımız vardır. 2018/2019 Eğitim Öğretim Yılının Birinci Döneminin sona erdiği bugün Konya’da, 450.492 öğrencimiz karnelerini alacak ve hak ettikleri yarıyıl tatiline gireceklerdir.  Konya Milli Eğitim Camiası olarak bizlere emanet edilen çocuklarımızın akademik anlamda en iyi şekilde eğitim almalarını; yerli ve milli değerlerimizi özümsemiş, hür iradesiyle değerlerini savunmayı karakter haline getirmiş bireyler olarak yetişmelerini en önemli hedefimiz olarak belirtiyor; eğitim öğretimde bir bütünün ayrılmaz tarafları olan öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize şunları söylemek istiyorum:

Saygıdeğer Meslektaşlarım, Değerli Öğretmenlerim,

Geleceğin büyüklerini yetiştiren, sadece çocuklarımıza ve gençlerimize değil, bütün bir topluma yön vererek gönüllere hitap eden sizlere millet olarak çok şey borçluyuz.

Bu tatil sürecinin bir taraftan bedeni yorgunluğunuzu almasına diğer taraftan da kutlu mesleğinize daha büyük bir şevkle bağlanmanıza vesile olmasını diliyorum.

Kıymetli velilerimiz,

Karne notları, çocuklarımızı yanlış değerlendirme ve yönlendirmenize asla sebep olmamalı. Karnelerdeki notlar, sadece akademik bir değerlendirmedir. Unutmamak gerekir ki asıl olan bu notlarının yüksekliği değil, çocuklarımızın sahip oldukları milli ve insani değerlerdir. Yarıyıl tatilinde, onlarla mümkün olduğu kadar çok birlikte vakit geçirmenizi, kültürümüzün gereklerine uygun birçok aktivitede bulunmanızı istirham ediyorum. Bu tatilin, öğrencilerimiz açısından tablet ve televizyon başında geçirilen zamanlarla değil, akraba, komşu, eş-dost ziyaretleriyle; ecdadın izinde yapılan tarih ve kültür gezileriyle anılmasını diliyorum.

Sevgili öğrencilerimiz,                                                                                                                                

Öncelikle sizleri bitirmiş olduğunuz eğitim öğretim dönemi vesilesiyle tebrik ediyorum. Karnenizdeki notlar elbette önemlidir.  Ama daha önemli olan şey, anne-babalarımıza hayırlı bir evlat olmak ve üzerinde yaşadığımız vatana, mensubu olduğumuz millet ve medeniyete layık bir insan olmaktır.

Tatil sürecinde elbette dinleneceksiniz; ancak tatil bile olsa, size tanınmış bu vakitleri çok verimli bir şekilde değerlendirmeli, kültürümüze ve inanç değerlerimize uygun nice güzel anıyı biriktirmelisiniz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Konya’mızın ve ülkemizin eğitim öğretim sürecine katkı sunan herkese teşekkürlerimi sunuyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin bereketli bir tatil dönemi geçirmelerini diliyorum.”