Güreşte hedef tüm sıkletlerde altın madalya

Güreşte hedef tüm sıkletlerde altın madalya

- Serbest ve Grekoromen Güreş Milli Takımları, bu yıl Rusya'da düzenlenecek Avrupa ve Macaristan'da gerçekleştirilecek dünya şampiyonalarında tüm sıkletlerde zirvede yer almayı amaçlıyor- Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Aydın:"İnşallah sporcularımız üze


SİVAS (AA) - MERVE TOPUZ - Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, bu yıl Rusya'da düzenlenecek Avrupa ve Macaristan'da yapılacak dünya şampiyonalarında tüm sıkletlerde altın madalya hedeflediklerini söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşin geçmiş yıllara oranla büyük bir ivme kazandığını kaydetti.

Geçen yıl 5 Avrupa şampiyonu çıkartarak büyük bir başarıya imza attıklarını anımsatan Aydın, "Adeta Avrupa'ya İstiklal Marşımızı ezberlettik. Paris'teki Dünya Şampiyonası'nda da 3 şampiyon çıkardık ve 7 madalya kazandık. Bu madalyaların tamamı olimpik sıklet. Bu gerçekten çok büyük bir başarı." diye konuştu.

Rusya'nın ev sahipliğinde 30 Nisan'da Avrupa Şampiyonası'nın, Macaristan'da da ekim ayında Dünya Şampiyonası'nın başlayacağını dile getiren Aydın, "Rusya ev sahipliği avantajını kullanacak. Rusya burada başarı elde ederek büyük bir şov yapmak isteyecek. Bundan dolayı işimiz zor. Bu zorluğu biliyoruz ve biz de ona göre hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah Rusya'da Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi başarıyla temsil edeceğiz. Biz bütün sıkletlerde altın madalya hedefliyoruz ve bekliyoruz. İnşallah sporcularımız üzerine düşeni yapacak ve ülkemizi başarıyla temsil edecekler." ifadelerini kullandı.


- İlk güreş lisesi Sivas'ta

Aydın, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Türkiye Güreş Federasyonu arasında imzalanan protokolle tematik liseler açıldığını hatırlattı.

Bu kapsamda ilk güreş lisesinin Sivas'ta eğitim vermeye başladığını aktaran Aydın, şöyle devam etti:

"Ahmet Ayık Spor Lisesi'nde hem elit düzeyde, uluslararası alanda, Avrupa'da dünyada başarı elde edecek sporcular hem de BESYO'ya öğrenci yetiştireceğiz. Bu spor liseleriyle de inşallah Türk güreşine yeni şampiyonlar kazandıracağız. Burası ilk güreş okulumuz, bir proje okulu. Sivas'taki ilk güreş lisesinde başarılı olursak önümüzdeki yıl başka illere de güreş lisesi açmayı planlıyoruz. İki bakanlığın böyle bir çalışması, böyle bir gayreti var. Güreş Federasyonu olarak güreş liselerinin açılmasını istiyoruz. Lisenin ilk Sivas'ta açılmış olması Sivas için de Türk güreşi için de önemli çünkü Sivas geçmişte büyük şampiyonlar çıkarmış bir ilimiz. İnşallah buradan yeni Ahmet Ayıklar, yeni Hamza Yerlikayalar, yeni Taha Akgüller yetişecektir."


- "Bayanlar da güreşte başarılı"


Aydın, güreşin daha çok erkek spor olarak bilindiğini ancak kadınların da bu alanda başarılar elde etmeye başladığını aktardı.

Geçen yıl Paris'te Dünya Güreş Şampiyonası'nda Yasemin Adar'ın dünya birincisi olduğunu hatırlatan Aydın, "23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'da yine dünya şampiyonu çıkardık, Avrupa şampiyonlarımız çıkıyor. Bayanlar da bu branşta oldukça başarılı." dedi.

Aydın, Yasemin Adar, Buse Tosun, Evin Demirhan gibi kadın sporcuların bu anlamda kendilerini gururlandırdığını vurgulayarak, "Bayan güreşine çok ilgi olduğunu söylemek zor, ilgi yok. Güreşçi sayımız az ama buna rağmen başarımız çok yüksek." ifadesini kullandı.

Kadınları daha fazla güreşe çekmek için çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın Edirne'de Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi var. Yani bayan güreşini daha başarılı kılmak ve olimpiyatlarda daha çok madalya almak için bu merkez kuruldu. Burada bayanlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Yeni kulüpler açılıyor, ENKA açıldı, Beyoğlu'nda kulüp açıldı. Bayan güreşinin mazisi çok eski değil, birden gelişmesi kulüpleşmesi biraz zor ama zaman içinde gerçekleşecek ve inanıyorum ki gelecekte de hem sayısal anlamda bayan sporcu açısından artış olacak hem de bu konudaki başarımız artacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :