Güreşte, boynuz kulağı geçti

Güreşte, boynuz kulağı geçti

Ağabeyi ve dayısından etkilenerek güreş sporuna başlayan ve Dünya Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Abdullah Toprak, Tokyo'da yapılacak olan 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na hazırlanıyor- Abdullah Toprak:- "Güreşe ağabey

SİİRT (AA) - FECRİ BARLIK - Ağabeyi ve dayısından etkilenerek başladığı güreşte Dünya Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Abdullah Toprak, Tokyo'da yapılacak 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda da madalya almayı hedefliyor.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Dünya Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda 50 kiloda bronz madalya alan 16 yaşındaki milli sporcu Abdullah, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor.

Milli güreşçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikisi de milli sporcu olan ağabeyi Veysel Toprak ve dayısı Hüseyin Aslan'ı izlemeye gittiği güreşe 6 yaşında gönül vermeye başladığını söyledi.

Güreşe Siirt İktisas Spor Kulübünde başladığını ve 8 yıl bu kulübü temsil ettiğini ifade eden Abdullah Toprak, daha iyi imkanları olan Kayseri Pansu Şekerspor'a 2 yıl önce bedelsiz şekilde transfer edildiğini belirtti.

"Güreşe ağabeyim ve dayımın sayesinde başladım. Onları izlerken güreşi çok sevdim. 'Ben de bu sporu yapmalıyım' dedim ve yaptım." diyen Abdullah Toprak, Dünya Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Japon sporcu Kaito Inaba'yı 8-0 mağlup ederek bronz madalya aldığını anımsattı.

Milli güreşçi, 2014 yılında miniklerde, 2016 yılında da yıldızlarda Türkiye Şampiyonu olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Gürcistan'da yapılan Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil ettim ve üçüncü oldum. İnşallah gelecek yıl Avrupa ve dünya şampiyonu olacağım. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim. İnşallah 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda da şampiyon olacağım. Kendime çok güveniyorum. Çok çalışacağım. Bayrağımızı göndere çektirip, tüm dünyaya İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum."

Abdullah Toprak, başarılarında emeği geçen Siirt ve Kayseri'deki antrenörlerinin desteğiyle hedeflerine ulaşacağından emin olduğunu kaydetti.


- Veysel Toprak: "Bana özenerek başladığı güreşte beni geçti"


Ağabey Veysel Toprak da kardeşinin dünya şampiyonasında derece yapmasının kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

Kendisini ve dayısını izlemeye gelen kardeşine sporu sevdirmeye yönelik hareketler yaptırdıklarını anlatan Toprak, "Kardeşimin bana özenerek başladığı güreş hayatında beni geçmesi gurur verici. Ben de 10 yıldır bu sporu yapıyorum. Ülkemizi temsil etmesi ve bayrağımızı dalgalandırması bizi mutlu etti. Dünya ve olimpiyat şampiyonluğuna aday olacak biri. İnşallah bunu başaracaktır." ifadelerini kullandı.

Siirt İktisas Spor Kulübü Başkanı Mehmet Şakir Kayaalp ise şu ana kadar değişik kulüpler adı altında 500'e yakın güreşçi yetiştirdiklerini söyledi.

Avrupa ve dünya şampiyonalarında güreşen milli sporcuları ülkeye kazandırdıklarını aktaran Kayaalp, bu güreşçiler arasında 2 yıl önce bedelsiz bir şekilde Kayseri Pansu Şekerspor'a transfer ettikleri Abdullah Toprak'ın da yer aldığını ifade etti.

Abdullah Toprak'ın güreş hayatına küçük yaşlarda başladığını aktaran Kayaalp, şunları kaydetti:

"Eski milli sporcu olan dayısı Hüseyin Aslan ve ağabeyi Veysel Toprak ile salona geliyordu. Ondan sonra güreş sevdası başladı. Hem bizi hem şu an güreştiği kulübü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek dünya üçüncüsü oldu. Onunla gurur duyuyoruz. Amacımız her şeyden önce ahlaklı, kişilikli güreşçiler yetiştirmektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :