"Güreş sayesinde teröre bulaşmaktan kurtuldum"

"Güreş sayesinde teröre bulaşmaktan kurtuldum"

- Batman'ın yoksul mahallesinde 10 çocuklu bir ailede büyüyen 16 yaşındaki Doğan Kara, güreşte başarı sağlayarak, Türkiye ikinciliği, Balkan şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü gibi başarılar elde etti- Kara: "Güreşle tanışmamış olsaydım belki bugün daha baş


BATMAN (AA) - SELMAN TÜR - Batman'da 10 çocuklu bir ailede büyüyen 16 yaşındaki Doğan Kara, güreşte başarı sağlayarak, önce Türkiye ikincisi, ardından Balkan şampiyonu, daha sonra da dünya üçüncüsü oldu.

Batman'ın yoksul mahallesinde büyüyen Kara, 11 yaşında tanıştığı güreşte, kısa sürede başarılar elde ederek milli takıma seçildi. Okul seçmelerinde güreşe başlayan Kara, önce Türkiye ikincisi, ardından Balkan şampiyonu son olarak da dünya üçüncülüğü elde etti.

Güreş sayesinde teröre bulaşmaktan kurtulan Kara'nın hedefi, Tokyo'da yapılacak 2020 Yaz Olimpiyatları'nda şampiyon olmak ve Türk bayrağını dalgalandırmak.

Doğan Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez Petrolkent Mahallesi'nde 10 çocuklu ailenin sekizinci çocuğu olduğunu, 11 yaşında güreşle tanıştığını söyledi.

Petrolspor Kulübü yöneticilerinin 2011 yılı başında okul seçmelerinde ortaokul birinci sınıfta okuduğu sırada kendisini seçtiğini ve kulübe girdiği ilk 6 ayda Türkiye ikincisi olduğunu kaydeden Kara, okul dışındaki zamanının tamamını güreşe ayırdığını, bu sayede Avrupa ikincisi ve ve Balkan şampiyonu olduğunu belirtti.


- Güreş, hayatını değiştirdi


Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılan Yıldızlar Dünya Serbest Güreş Şampiyonası'nda 46 kiloda dünya üçüncülüğünü elde ettiğini bildiren Kara, spordaki kazancı ile aile bütçesine de katkıda bulunduğunu anlattı.

Güreşle tanışmadan önce başıboş bir şekilde yaşadığını, güreş sayesinde hayatının değiştiğini ifade eden Kara, şöyle konuştu:

"Güreşle tanışmamış olsaydım belki bugün daha başka yerlerde olurdum. Güreş sayesinde en azından teröre bulaşmaktan kurtuldum. Belki serseri olurdum. Bu nedenle tüm kardeşlerimin sporla buluşmasını istiyorum. Güreşle vatanımı, devletimi daha iyi tanıdım. Vatanıma dair kalbimde ayrı bir sevgi oluştu. Okulumu aksatmıyorum. Petrolspor Kulübü bize her imkanı sunuyor. Bundan sonraki hedefim Tokyo'da yapılacak olan 2020 Yaz Olimpiyatları'nda şampiyon olmak, bayrağımızı dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı da hür sesle okutmayı hedefliyorum."

Doğan Kara'nın antrenörü Halil İbrahim Kay ise, amaçlarının bu gibi gençlerin Batman'da yetişmesini sağlamak olduğunu aktararak, daha önce de Sinan Sadak'ın dünya şampiyonu olduğunu anımsattı.

Kay, "Amacımız, dezavantajlı çocuklarımızı alıp, vatanına, milletine ahlaklı birer sporcu olarak yetiştirmektir. Daha önce de birçok sporcumuz şampiyonluklar elde etti. Bu bölgede çok cevherler var. Önemli olan bu cevherleri bulmak ve işlemektir. Ancak bizi üzen konu, kentimizi, ülkemizi dünyanın farklı yerlerinde temsil edip şampiyonluklar elde eden bu sporcularımızın kentte yeterli ilgiyi ve desteği görmemesidir. Bu gençlere sahip çıkılması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :