Güreş: 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

Güreş: 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası

- Organizasyonun ilk gününde mindere çıkan 4 Türk sporcudan erkekler serbest stil 57 kiloda Süleyman Atlı ve 65 kiloda Haydar Yavuz, altın madalya için mücadele edecek


SZOMBATHELY (AA) - 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 57 kiloda Süleyman Atlı ve 65 kiloda Haydar Yavuz, altın madalya için mücadele verecek.

Macaristan'ın Szombathely kentinde düzenlenen organizasyon, erkekler serbest stil müsabakalarıyla başladı. Şampiyonada ilk gün sabah seansında 57, 65, 74 ve 97 kiloda müsabakalar yapıldı.

Arena Savaria Salonu'nda mindere çıkan 4 Türk sporcudan 3'ü, akşam seansında madalya için güreşecek.

Milli sporcu Süleyman Atlı, çeyrek finalde Macar Tamas Roman'ı 10-0 teknik üstünlükle, yarı finalde ise Moldovalı Ivan Zamfirov'u 13-0 teknik üstünlükle yenerek adını finale yazdırdı. Süleyman Atlı, finalde Rus Azamat Tuskaev'le karşılaşacak.

İlk turda Fransız Ilman Mukhtarov'u 10-0 teknik üstünlükle mağlup eden ay-yıldızlı sporcu Haydar Yavuz ise çeyrek finalde Macar Janos Sepeczan'ı da yine 10-0 teknik üstünlükle geçti. Haydar Yavuz, yarı finalde Gürcü Iveriko Julakidze'yi 13-1 teknik üstünlükle yenerek finalde mücadele etme hakkı kazandı. Haydar Yavuz, finalde Azerbaycanlı Teymur Mammadov'la karşı karşıya gelecek.

Bu arada Haydar Yavuz, yarı final maçında bir pozisyon sonrasında alnından yaralandı. Sağlık görevlilerinin müdahalesiyle bir süre sonra ayağa kalkan genç güreşçi, müsabakadan galip ayrıldı.

Organizasyonun ilk gününde mindere çıkan Türk sporculardan 97 kiloda Yunus Emre Dede, akşam seansında bronz madalya mücadelesi verecek. Yunus Emre Dede, Ukraynalı Murazi Mchedlidze ile üçüncülük için mücadele edecek.

İlk turda Azerbaycanlı Parviz Akhundov'u 10-0 teknik üstünlükle mağlup eden Yunus Emre Dede, çeyrek finalde ise Belaruslu Dzianis Khramiankou'ya 13-8 üstünlük sağladı. Yunus Emre Dede, yarı finalde Gürcü sporcu Givi Matcharashvili'ye 14-4 teknik üstünlükle yenildi.

Milli güreşçi Nuri Temur, 74 kilo ilk turunda Ukraynalı Alfes Dolidze'yi 7-5 öndeyken tuş etti ve bir üst tura çıktı. Çeyrek finalde Gürcü sporcu Avtandil Kentchadze ile karşılaşan Nuri Temur, müsabakada 7-4 gerideyken rakibine tuş oldu. Rakibinin finale çıkması sonrasında repesaj hakkı elde eden Nuri Temur, Fin sporcu Henri Aleksi Selenius karşısında 2-1 gerideyken rakibine tuş oldu ve elendi.

23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası, akşam seansında yapılacak madalya mücadeleleriyle devam edecek. Müsabakalar TSİ 18.30'da başlayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :