Güreş: 12. Üniversiteler Dünya Şampiyonası

Güreş: 12. Üniversiteler Dünya Şampiyonası

- Hitit Üniversitesinin ev sahipliğinde Çorum'da başlayan şampiyonada, 30 ülkeden sporcular mücadele ediyor


ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen 12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası, Çorum'da başladı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen ve 30 ülkeden sporcuların mücadele ettiği şampiyonada müsabakalar, serbest, grekoromen ve kadınlar olmak üzere 3 kategoride yapılıyor.

Eleme maçlarıyla başlayan şampiyonada ilk olarak İran ve Kanadalı sporcular mindere çıktı.

Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Faruk Yamaner, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Organizasyonun iyi başladığını ifade eden Yamaner, "Bu organizasyona 5 aydır hazırlanıyoruz. 300 kişilik gönüllü ordumuz var. Tüm arkadaşlarımız organizasyonun sıkıntısız geçmesi için gönülden çalışıyor. Bunun bir kısmı Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen arkadaşlarımız." diye konuştu.

Şampiyonanın gelecek yıl Brezilya'da düzenleneceğini aktaran Yamaner, "Brezilya'dan da temsilciler geldi. Brezilya temsilcisi 'Organizasyonu biz böyle yapamayız' dedi. Bu bizim için bir gurur kaynağıdır. Büyük mutluluk içerisindeyim. Vatandaşlarımızdan tek isteğim, salonu boş bırakmamaları. Sporcularımızı ve bizleri yalnız bırakmamaları." ifadelerini kullandı.

Şampiyona 30 Ekim'de sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :