Gürcistanlı Bakan Kumsişvili Türk iş adamlarıyla bir araya geldi

Gürcistanlı Bakan Kumsişvili Türk iş adamlarıyla bir araya geldi

Gürcistan'da faaliyet gösteren ve yatırım yapan Türk iş adamları, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Dimitri Kumsişvili ile bir araya gelerek ekonomi gündemini ele aldı.

Başkent Tiflis'te bir otelde Türk işadamlarıyla bir araya gelen Bakan Kumsişvili, burada yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ilişkilerin hemen her alanda üst düzeyde olduğunu vurgulayarak, dost ve komşu Türkiye'den gelen iş adamlarının Gürcistan'da yaptığı yatırımların, ülkeler arasındaki siyasi ekonomik ve kültürel bağların güçlendirilmesi açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.

Kumsişvili, "Ülkelerimiz arasındaki somut işbirliği kapsamında, Türkiye'den Gürcistan'da gelerek yatırım yapan iş adamları için de bir güvenlik söz konusu olacak her zaman. Aynı zamanda iki ülkenin hükümetleri yatırım yapan şirketleri sürekli teşvik edecek." diye konuştu.

Yatırım için Gürcistan'ın çok uygun bir ülke olduğunu ifade eden Kumsişvili, bu anlamda ülkelerini cazip hale getirmeye devam edeceklerini belirtti.

- Türk işadamlarından son 5 yılda 500 milyon dolar yatırım

Türk iş adamlarının Gürcistan'daki yatırımlarının 500 milyon doları geçtiğini kaydeden Kumsişvili, şunları kaydetti:

"Gürcistan için Türkiye en büyük ticaret ortağıdır. Son 5 yıl içinde Türk iş adamları Gürcistan'da 500 milyon dolardan fazla yatırım gerçekleştirdi. Geçen yıl Türkiye'den 1 milyon 300 binden fazla Türk turist ülkemizi ziyaret etti. İşbirliğimizi güçlendirme çabalarımızı artıracağız."

Gürcü ve Türk İş Adamları Derneğinin (GÜRTİAD), organize ettiği görüşmeye katılan Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ise bu toplantıdan son derece mutlu olduğunu dile getirerek "Gürcistan'daki gibi bu kadar farklı, bu kadar çok değişik sektörde faaliyet gösteren başka bir iş dünyası da yoktur. Bu da Türkiye'nin Büyükelçisi olarak bana gurur veriyor." diye konuştu.

GÜRTİAD Başkanı Kenan Yıldırım ise Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkilerinin güzel bir yerde olduğunu vurgulayarak, son dönemde iki ülke arasındaki dış ticaretin durumuna değindi.

Toplantı sonrasında Gürcistan Ekonomik Bakanı ve beraberindeki heyetle yaklaşık 2 saat boyunca Türk iş adamlarının sorularını cevapladı. Türk işadamları, Gürcistan'da yaptıkları yatırımların genişletilmesi ve daha çok alanda yatırım yapmak için yerel hükümetle her alanda benzer görüşmelerin yapılmasında fayda olduğunu ifade etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :