Gürcistan'da basın özgürlüğü protestosu

Gürcistan'da basın özgürlüğü protestosu

Binlerce kişi, Rustavi 2 kanalına destek ve basın özgürlüğü için sokağa çıktı

TİFLİS (AA) - Gürcistan'da televizyon kanalı Rustavi 2'nin, aleyhine açılan dava nedeniyle organize ettiği protestoya binlerce kişi katıldı.

Gürcistan'ın popüler televizyon kanallarından Rustavi 2, başkent Tiflis'te protesto gösterisi düzenledi. Parlamento binası karşısında düzenlenen protestoya muhalefet partilerinin liderleri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri, sanatçılar, sporcular ve binlerce vatandaş katıldı.

Protesto sırasında konuşma yapan Rustavi 2'nin Genel Müdürü Nika Gvaramia, kanala karşı açılan davayla ilgili olarak eski Gürcistan Başbakanı ve iş adamı Bizdina İvanişvili'yi suçladı. İvanişvili ile hükümetin mahkemeye baskı kurduğunu savunan Gvaramia, ülkede basın özgürlüğünün korunması için mücadelenin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Gvaramia'nin yardımcısı ve kanalın ana haber bülteni sunucusu Zaal Udumaşvili, kanal aleyhine açılan davayı protesto etmek için cuma günü yayını durdurduklarını hatırlatarak bugünden itibaren kanalda yayının kesilmeyeceğini ama basın özgürlüğünü korumak için somut mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi.

- Rustavi 2 kanalına açılan dava

Ülkenin popüler kanallarından Rustavi 2'deki hisselerini 2005-2006 yıllarında satan iş adamı Khibar Khalvaşi, Ağustos 2015'te hisselerini geri almak için dava açmıştı. Hisselerin "hükümetin baskısıyla" kendisinden zorla alındığını savunan Khalvaşi, "adaletin yerini bulması için" hisselere yeniden sahip olmak istediğini açıklamıştı.

Rustavi 2'nin Genel Müdürü Gvaramia ise televizyonu susturmak isteyen Gürcistan hükümetinin Khalvaşi'yi yönlendirdiğini iddia etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :