Gürcistan'da Avrupa Diller Günü

Gürcistan'da Avrupa Diller Günü

Başkent Tiflis'te düzenlenen Avrupa Diller Günü'nde Türkiye'yi Yunus Emre Enstitüsü temsil etti

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Türkiye, Almanya, Litvanya, Portekiz, İspanya, Yunanistan, Fransa, Polonya ve İngiltere'den birçok temsilcinin katıldığı Avrupa Diller Günü, Tiflis 1. Devlet Okulu'nda düzenlenen resmi açılış töreniyle başladı.

Avrupa Birliği Milli Kültür Enstitüleri (EUNIC) tarafından organize edilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Avrupa Diller Günü etkinlikleri, Gürcistan Eğitim ve Bilim Bakanı Yardımcısı Lia Gigauri, Dışişleri Bakan Yardımcısı Khatuna Totladze ve diğer yetkililerin açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmacılar, Avrupa Diller Günü etkinliklerine bu yıl ilk kez katılan Türkiye ve Polonya'yı temsil eden kurumlara programa katılımlarından ötürü teşekkür ederek, başarılar diledi.

Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Yunanistan, Litvanya, Portekiz, İspanya, Fransa ve Polonya'dan çok sayıda temsilcinin katıldığı etkinliğe bu yıl ilk kez Türkiye adına Tiflis Yunus Emre Enstitüsü davet edildi.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, etkinlik kapsamında, yabancı katılımcılara Türkçe öğretimi alanında yapılan çalışmalar, örnek ders anlatımı, Türkçe öğretim setleri ve kültür merkezi etkinliklerinin tanıtımını yaptı. Etkinlik sonunda çocuklara baklava ikram edildi.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Katıldığımız bu etkinlikte tamamıyla Yunus Emre Enstitüsü tarafından geliştirilmiş eğitim materyal ve yöntemleriyle Türkçe öğrenmenin ne kadar kolay olduğunu anlatmaya çalıştık." dedi.

Avrupa Diller Günü etkinliklerine katılan 8-18 yaş arası çocuklar gün boyu çeşitli yarışma, atölye çalışmaları, pek çok eğitim ve eğlence etkinliklerine katıldı.

Her yıl 26 Eylül'de kutlanan Avrupa Diller Günü kapsamında düzenlenen etkinlikler, Avrupa Konseyi üyesi 47 ülkede yaşayan yaklaşık 800 milyon kişinin okul veya okul dışında yabancı dil öğrenmesinin teşvik edilmesi amacıyla düzenleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :