Gürcistan'da 15. Avrupa Komisyonu Spor Bakanları Toplantısı

Gürcistan'da 15. Avrupa Komisyonu Spor Bakanları Toplantısı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu:"Diğer bakanlarla sorunlarımızı hep birlikte paylaştık ve ülkemizin spordaki nefret, şike, doping konusundaki hassasiyetini ve iş birliği konularını görüştük"

TİFLİS (AA) - Gürcistan'da bu yıl 15'incisi düzenlenen Avrupa Komisyonu Spor Bakanları Toplantısı başladı.

Başkent Tiflis'te düzenlenen toplantının açılışına, Gürcistan Başbakanı Mamuka Bakhtadze'nin yanı sıra Türkiye'yi temsilen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başbakan Bakhatdze, Avrupa Konseyi ile iş birliği çerçevesinde, Gürcistan tarafının girişimi ile spor dünyasında daha önce benzeri görülmemiş bir "İnsan Hakları ve Spor Konusunda Tiflis Bildirgesi" hazırladıklarını ifade etti. Sporun insan hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyleyen Bakhatdze, ülkesinin, böylesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için gurur duyduğunu belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, organizasyonda "Sporda İnsan Haklarının Korunması: Yükümlülükler ve Paylaşılan Sorumluluklar" adlı panele katıldı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Bakan Kasapoğlu, birçok ülkenin spor bakanlarıyla spor dünyasındaki önemli konuları değerlendirdiklerini kaydetti.

"Diğer bakanlarla sorunlarımızı hep birlikte paylaştık ve ülkemizin spordaki nefret, şike, doping konusundaki hassasiyetini ve iş birliği konularını görüştük. Bu konudaki çağrımızı, yapıcı işbirliği noktasındaki duruşumuzu da yinelemiş olduk." diyen Kasapoğlu, görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini söyledi.

Bakan Kasapoğlu, gelecek dönemde Türkiye'nin sporda tesisleşmeye devam edeceğine dikkati çekerek, bu konuda Avrupa Konseyi başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliğinin artarak süreceğini vurguladı.

Toplantılara 38 ülkeden bakan ve temsilci katılırken, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan da hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :