Gürcistan'a gidecek sürücülere "zorunlu trafik sigortası" uyarısı

Gürcistan'a gidecek sürücülere "zorunlu trafik sigortası" uyarısı

ATSO Başkanı Demirci:- "1 Mart'tan itibaren Gürcistan topraklarında bulunan ve yabancı ülkede kayıtlı motorlu taşıtlara zorunlu trafik sigortası uygulaması başlayacak"

ARDAHAN (AA) - Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, "1 Mart'tan itibaren Gürcistan topraklarında bulunan ve yabancı ülkede kayıtlı motorlu taşıtlara zorunlu trafik sigortası uygulaması başlayacak." dedi.

Çetin Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Gürcistan'ın sınır kapılarından yolcu ve araç geçişlerinin oldukça yoğun olduğuna işaret etti.

Ardahan'ın da Gürcistan'a açılan 2 sınır kapısı olduğunu dile getiren Demirci, "1 Mart'tan itibaren Gürcistan topraklarında bulunan ve yabancı ülkede kayıtlı motorlu taşıtlara zorunlu trafik sigortası uygulaması başlayacak." bilgisini paylaştı.

Demirci, bu uygulamanın Ardahanlıları ilgilendirdiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"1 Mart'tan itibaren zorunlu trafik sigortası bulunmayan azami ağırlığı 3 bin 500 kilogramı, koltuk sayısı 8'i geçmeyen taşıtların sahipleri ya da sürücülerine 100 Gürcistan larisi (GEL), bu sınırların aşılması durumunda 200 GEL ceza uygulanacak. Gürcistan'a iki kapısı olan Ardahanlılar bu konuda duyarlı olmalı."

Demirci, sigorta primlerinin, taşıt sınıfları ve sigorta sürelerine göre değişiklik taşıdığını kaydetti

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :