Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze'den İnegöl'e ziyaret

Gürcistan Diaspora Bakanı Dumbadze'den İnegöl'e ziyaret

Dumbadze: ''Ben çok memnunum ki Türkiyeli Gürcüler siyasette, mecliste ve başka kurumlara da iştirak ediyorlar. Onlar yeni Türkiye'yi halkla beraber inşa ediyorlar''

BURSA (AA) - Gürcistan Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze, ''Ben çok memnunum ki Türkiyeli Gürcüler siyasette, mecliste ve başka kurumlara da iştirak ediyorlar. Onlar yeni Türkiye'yi halkla beraber inşa ediyorlar'' dedi.

Dumbadze, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Iraklı Koplatadze'nin de aralarında bulunduğu heyetle İnegöl'ü ziyaret etti.

Gürcü heyet, önce Mahmudiye Mezarlığı'ndaki Gürcü tarihçi yazar Hayri Hayrioğlu'nun mezarlığını ziyaret ederek, mezarlığa çiçek bıraktı. Heyet, daha sonra İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti, Aktaş, heyete İnegöl hakkında bilgi verdi.

Dumbadze, bakan olarak Türkiye'ye ilk kez ziyaret gerçekleştirdiğini, bakan olmadan önce değişik ülkelerde diplomatik görevler yaptığını söyledi.

"Türkiyeli Gürcülerin" birçok alanda başarılı şekilde boy gösterdiğini söyleyen Dumbadze, ''Türkiye'deki Gürcülerin güler yüzünü gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum. Ben çok memnunum ki Türkiyeli Gürcüler siyasette, mecliste ve başka kurumlara da iştirak ediyorlar. Onlar yeni Türkiye'yi halkla beraber inşa ediyorlar'' dedi.

Dumbadze, Türkiye’ye gelmeden önce Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili ile görüştüğünü, Başbakanın kendisine İnegöl’e de uğraması tavsiyesinde bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Türkiye ziyaretimden önce Başbakan ile görüştüm ve ona söyledim ki ben Türkiye'ye gidiyorum ve Türkiye'deki Gürcülerle görüşeceğim. Sayın Başbakan 'İnegöl'e de gidiyor musun' diye sordu. Yani demek istiyorum ki İnegöl'ü Gürcistan'da çok iyi tanıyorlar. Özellikle sizi ve tüm Gürcüleri, festival, mobilya ve her şeyi tanıyorlar. Ben İnegöl'ün potansiyelini duyuyordum ve Türkiye'nin birçok bölgesini çok iyi tanıyorum. 5-10 yıl sonra İnegöl Türkiye için Amerika'nın Las Vegas'ı kadar olacak. Size Başarılar diliyorum.''

Konuşmaların ardından İnegöl Belediye Başkanı Aktaş, Gürcü heyete çeşitli hediyeler takdim etti.

Gürcü heyet son olarak, İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği'ni ziyaret ederek, halk oyunları gösterileri izledi.

Kaynak:Haber Kaynağı