Gurbetçiler Şöleni yağlı güreş müsabakalarıyla başladı

Gurbetçiler Şöleni yağlı güreş müsabakalarıyla başladı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen Gurbetçiler Şöleni'ndeki yağlı güreş müsabakalarını, Avrupa ve dünya şampiyonu Rıza Kayaalp de izledi

YOZGAT (AA) - Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen Gurbetçiler Şöleni yağlı güreş müsabakalarıyla başladı.

İlçede 22 temmuz tarihine kadar devam edecek olan Gurbetçiler Şöleni kapsamında düzenlenen yağlı güreş müsabakalarını Avrupa ve dünya şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp de izledi.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, şölende yaptığı konuşmada, çeşitli nedenlerle il dışına göç edenlerin memleketlerini hatırlatmak adına festivaller düzenlendiğini belirtti.

Festivalin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Yurtnaç, "Sorgun belediyemizde bu çalışmayı yapmış, tebrik ediyorum kendilerini. Hem yurt dışı hem de il dışından gelen misafirlerimiz var. Güreş, bizim ata sporumuz. Bunu her zaman yaşatıp diri tutmamız lazım. Şenliğin ilk gününde güreş müsabakaları oldu. Müsabakalara katılan pehlivanlarımızı tebrik ediyorum." dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de 14 yıllık belediye başkanlığı döneminde 12 defa şenlik düzenlediklerini söyledi.

Gurbetçiler adına 9’uncu şöleni gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Şimşek, "Yozgat’ın nüfusu 460 bin ama Türkiye’nin genelinde yaşayan 2 milyon Yozgatlı var. Yozgat’ın dört katı da dışarıda yaşıyor. Şenliğimizin adını da Gurbetçi Şöleni koyduk. Bugünkü güreşlerde ata sporumuzu yaşatmaya çalışıyoruz. Kırkpınar’ın en ünlü güreşçileri burada." diye konuştu.

Kırkpınar pehlivanlarının da aralarında bulunduğu 150 güreşçinin katıldığı müsabakalarda Orhan Okulu ile Fatih Atlı karşı karşıya geldi. Orhan Okulu başpehlivan oldu. Fatih Atlı ikinciliği, Okan Acar üçüncülüğü, Hüseyin Gümüşalan ise dördüncülüğü elde etti.

Şölenin ikinci gününde sanatçılar Alişan, Berna Başel ve Murat Balaban sahne alacak. Son gün ise Erzincan cirit müsabakaları yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :