Güneysınır Mevlana Ortaokulu Öğrencileri Ecdadını Ziyaret Etti

Güneysınır Mevlana Ortaokulu Öğrencileri Ecdadını Ziyaret Etti

Güneysınır Mevlana İmam Hatip ve Mevlana Ortaokulu Öğrencileri Ecdatlarını ziyaret etmek için bu hafta sonu Bursa ve Çanakkale’ye gittiler.

Türkiye ve Konya’da birçok ilçe belediyesi tarafından yapılan organizasyonlarla öğrenciler Ecdatlarını ziyaret için Çanakkale’ye götürülürken Güneysınır’lı öğrenciler kendi harçlıklarından biriktirdikleri paraları ile Atalarına koştular.

Bursa’da Orhan Gazi ve Osman Gazi dedelerini ziyaret eden öğrenciler Ulu cami ve Yeşil Cami’yi gezdikten sonra Yeşil türbe ve Emir Sultan’ı ziyaret ederek Çanakkale’ye Hareket ettiler. Geceyi Çanakkale Eceabat’ta istirahat ederek geçiren öğrenciler, Rehber eşliğinde Çanakkale savaşının yapıldığı bölgeleri ziyaret ederken anlatımlarla adeta o anları yaşadıklarını söyleyerek duygularını gizleyemedi. 

Dönüşte bir açıklama yapan Okulun Din kültürü öğretmeni ve sosyal projeler sorumlu Hasan Balcı; “Bizleri sorunsuz bir şekilde Bursa ve Çanakkale’ye götürüp getiren Terapi Tur’a teşekkür ederim. Gönül ister ki bütün öğrencilerimizi ecdatlarını ziyaret etmek için götürelim, fakat öğrencilerimizin aileleri kırsal kesimde yaşadıkları için gelirleri kısıtlı, nasıl ki Japonya’da öğrenciler Hiroşima’ya götürülüyorsa bizim de mutlaka ama mutlaka bütün öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürmemiz gerekiyor” dedi.