Güneydoğu'nun turizm lokomotifi: Halfeti

Güneydoğu'nun turizm lokomotifi: Halfeti

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin geçen yıl "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesini yılın ilk 7 ayında yaklaşık 700 bin kişi ziyaret etti

ŞANLIURFA (AA) - Bozkırın ortasında sahil kentini andıran Halfeti ilçesi, turizmde bölgenin gözdesi haline geldi. 

Birecik Barajı nedeniyle 2000'de bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin geçen yıl "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği Halfeti'de turizm sezonu hareketli geçiyor. 

Tarihi taş evleri ve doğal güzelliğiyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak nitelendirilen ilçeyi bu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 700 bin kişi ziyaret etti. Turistler, büyük bölümü sular altında kalan bölgeyi tekneyle geziyor.

Belediye Başkanı Mustafa Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halfeti'nin Güneydoğu'nun turizm lokomotifi olduğunu söyledi.

Son dönemde bölgenin film yapımcılarının da dikkatini çektiğini anımsatan Bayram, turistleri ilçede daha uzun süre tutabilmek için ciddi yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Konaklama ve diğer konularla ilgili önemli adımlar attıklarını dile getiren Bayram, "Her yıl binlerce turisti ağırlıyoruz ancak hala bazı sorunlarımızı çözemedik. Bu çerçevede düzenli denetimler yapıyoruz. Restoran ve teknelerde sabit fiyat uygulaması gerçekleştirdik, fazla yolcu taşıyan işletmecilere ceza uyguluyoruz" diye konuştu. 

Bayram, Halfeti'nin gözde bir turizm mekanı olması çin ellerinden geleni yaptıklarını sözlerine ekledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı