Güneydoğu'da kültür-sanat

Güneydoğu'da kültür-sanat

İzmir Devlet Tiyatrosu "Kantocu" adlı oyununu Gaziantepli sanatseverler için sahneleyecek- Şanlıurfa iki tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak- Adıyaman'da "5. Karavan Kore Film Günleri" düzenlenecek

GAZİANTEP (AA) - İzmir Devlet Tiyatrosu "Kantocu" adlı oyununu Gaziantepli sanatseverlerle buluşturacak.

Haldun Dormen'in yazdığı, Sabri Özmener'in yönettiği oyunda Şerife Ünsal, Cemalettin Çekmece, Akın Kurt, Fatih Özyiğit ve Yağmur Candemir rol alıyor.

Milli mücadele yıllarından cumhuriyetin ilanına kadarki dönemde geçen oyun, İstanbul'daki canlı hayatı ve sahneye çıkmak isteyen kadınların yaşadıklarını anlatıyor. Yıldızı yeni yeni parlayan Verjin'in Cemil ile aşkını, yakın tarihin acı tatlı olayları ile ele alan oyun, dönemin dans ve müzikleriyle süsleniyor.

Oyun 26 Nisan Cuma saat 20.00, 27 Nisan Cumartesi de saat 14.00 ve 20.00'de Onat Kutlar Sahnesi'nde izlenebilecek.

Türk pop müziğinin önemli sanatçılarından Erol Evgin sevilen şarkılarını Gaziantepli hayranları için seslendirecek. Konser, 26 Nisan Cuma saat 20.00'de Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde izlenebilecek.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa bu hafta iki tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 27 Nisan'da saat 13.00'te "Hopçik ile Dopçik" adlı oyunu Şair Nabi Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşturacak.

Ekip, Tayfun Orhan'ın yazdığı, Hasan Ocakoğlu'nun yönettiği ''Bir Kavanoz Kahkaha'' adlı oyunu da aynı gün ve yerde saat 20.00'de sanatseverlerin beğenisine sunacak.

- Adıyaman

Adıyaman'da "5. Karavan Kore Film Günleri" düzenlenecek.

Etkinlik kapsamında, 26 Nisan Cuma günü saat 16.00'da "Anarchist from Colony", saat 19.00'da "MAL·MO·E: The Secret Mission", 27 Nisan Cumartesi saat 14.00'te "Heung-boo: The Revolutionist", saat 17.00'de "I Can Speak", 28 Nisan Pazar günü saat 14.00'te "Fengshuı", saat 17.00'de ise "Christmas in August" filmleri gösterimde olacak.

Filmler, kentteki bir AVM'nin sinema salonlarında ücretsiz olarak izlenebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :