Güneydoğu'da kayak sezonu kapandı

Güneydoğu'da kayak sezonu kapandı

Şanlıurfa'daki Karacadağ Kayak Merkezinde havaların ısınmaya başlamasıyla sezon kapandı- İşletmeci Atilla: "İki ayda yaklaşık 20 bin ziyaretçi ağırladık"

ŞANLIURFA (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kayak merkezi konumundaki Karacadağ Kayak Merkezinde kayak sezonu kapandı.

Siverek ilçe merkezine 45 kilometre mesafede bulunan ve halk arasında "Güneydoğu'nun Uludağı" olarak nitelendirilen 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi, bu yıl yaklaşık iki ay boyunca kayakseverlere hizmet verdi.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre il ve ilçelerden günübirlik gelen ziyaretçiler, tesiste kaymanın yanı sıra kar üstünde mangal keyfi yaptı. Bölgenin en önemli kış turizm merkezlerinin başında gelen tesise ilgi her geçen yıl artıyor.

Merkezin işletmecisi Orhan Atilla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının artmasına bağlı olarak pistlerdeki karın eridiğini söyledi.

Herhangi bir sorun yaşanmadan sezonu tamamladıklarını belirten Atilla, tesisin biraz daha iyileştirilmesi durumunda sürenin uzatılabileceğini ifade etti.

Pistin hem acemi kayakçılara hemde profesyonellere ev sahipliği yaptığını anlatan Atilla, zaman zaman tesisin kapasitesinin yetersiz kaldığına dikkati çekti.

Tesisin iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Atilla, şunları kaydetti:

"Son 5 yılın en iyi sezonlarından birini geride bıraktık. İki ayda yaklaşık 20 bin ziyaretçi ağırladık. Her geçen yıl ilginin artığı tesisimiz mevcut kapasitesiyle yeterli hizmeti sunmakta zorlanmaya başladı. Bölgedeki alanların daha iyi kullanılarak pistin uzatılması, ziyaretçilerin daha güzel vakit geçirmelerini sağlamalarına yönelik adımların atılması gerekiyor. Özellikle uzak yerlerden gelenler için konaklamanın yapılabileceği mekana ihtiyaç var. Tesiste yapılacak iyileştirmeyle merkezin potansiyelinin 2-3 kat artacağını tahmin ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :