Güneydoğu'da elektrik tüketimi katlandı

Güneydoğu'da elektrik tüketimi katlandı

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi: - "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağmur yağmaması nedeniyle elektrik tüketimi bir ay içinde yüzde 100'e yakın arttı"

DİYARBAKIR (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde elektrik tüketiminde son bir ayda yaklaşık yüzde 100 artış olduğu bildirildi.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinden (DEDAŞ) yapılan açıklamada, bölgede 1-30 Ekim arasında 33 milyon kilovatsaat olan elektrik tüketiminin, o tarihten bu yana 61 milyon kilovatsaate yükseldiği belirtildi.

Yüksek tüketim artışında elektriğin ısınma amaçlı olarak kullanılması kadar kuraklığın da etkisi bulunduğu ifade edilen açıklamada, özellikle Şanlıurfa, Mardin ve kısmen Diyarbakır'daki çiftçinin ürün ekili olmamasına rağmen tarlalarını nemli kalması için yer altı kaynaklarıyla enerji kullanarak sulamasının da belirleyici olduğu bildirildi.

Bölgenin elektrik tüketiminin dün itibarıyla 61 milyon kilovatsaate ulaştığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağmur yağmaması nedeniyle elektrik tüketimi bir ay içinde yüzde 100'e yakın arttı. Kayıt dışı kullanımın da etkisiyle yaşanan aşırı tüketim nedeniyle trafolara yük biniyor. Bölge genelinde sözünü ettiğimiz sebeplerden dolayı istenmeyen elektrik kesintileri yaşanabiliyor. Bu tür sıkıntıların yaşanmaması için öncelikle elektrik enerjisinin kayıt dışı kullanılmaması gerekmektedir. Bölge genelindeki tüketicilerimizi de elektriği israf etmeden sadece ihtiyaçları kadar kullanmaya davet ediyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :