Güney Sudan'daki siyasi gelişmeler

Güney Sudan'daki siyasi gelişmeler

Güney Sudan'da muhaliflerin lideri Machar:-"Şayet Afrika Birliği Barış Gücü yarınki toplantısında Güney Sudan'da barışı korumak için asker gönderme kararı almazsa, benim güçlerim bir kaç saat içinde Cuba'ya girmek ve kontrolü sağlamak için hazır."

ADDİS ABABA (AA) - Güney Sudan'da muhaliflerin lideri konumundaki Riek Machar, Afrika Birliği Barış Gücü'nün barışı korumak için başkent Cuba gönderilmemesi durumunda kendisine bağlı güçlerin Cuba'ya gireceğini söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Machar, "Şayet Afrika Birliği Barış Gücü yarınki toplantısında Güney Sudan'da barışı korumak için asker gönderme kararı almazsa, benim güçlerim bir kaç saat içinde Cuba'ya girmek ve kontrolü sağlamak için hazır." dedi.

Kendisine suikast planı olduğunu öğrendikten sonra güvenlik sebebiyle ortaya çıkmadığını belirten Machar, Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit'in kendisini Devlet Başkanlığı Birinci Yardımcılığı görevinden alarak yerine Madencilik Bakanı Taban Deng Gai'yi atamasını "Barış anlaşmasının ölü doğmasını amaçlayan bir komplo" olarak niteledi.

Machar ayrıca, Gai'nin bu göreve atanmadan önce, kendisinin liderliğini yaptığı Sudan Halk Kurtuluş Hareketi'nden (SPLM) ayrıldığını ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :