Güney Sudan'daki olaylar

Güney Sudan'daki olaylar

IGAD, müzakerelerin 13 Eylül'e ertelendiğini açıkladı

ADDİS ABABA (AA) - Güney Sudan'daki krize çözüm bulmak için arabuluculuk yapan Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD), müzakerelerin 13 Eylül'e ertelendiğini açıkladı. 

IGAD'tan yapılan yazılı açıklamada, Güney Sudan'daki krize çözüm bulmak için gerçekleştirilen müzakerelerin ertelendiği doğrulandı. 

Açıklamada, 25 Ağustos'ta Addis Ababa'da gerçekleşen zirvede tarafların sunulan yol haritasını imzalamalarından duyulan memnuniyet ifade edildi ve söz konusu imzaların Güney Sudan krizinin çözümüne katkı sunmasının beklendiği vurgulandı.

Güney Sudan'daki BM misyonuna ve uluslararası topluma da imzalanan anlaşmanın tam olarak uygulanabilmesi, saldırıların durması, gözlemci heyetle işbirliği ve olası ihlallerin gözlenmesi gibi konularda destek çağrısı yapıldı. 

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da 24-25 Ağustos'ta düzenlenen IGAD zirvesinden çıkan en önemli sonuç Güney Sudan'da tarafların (hükümet ve muhalefetin) 45 gün içinde ülkedeki krizi çözmeyi hedefleyen yol haritası niteliğindeki belgeyi (karşılıklı saldırıların durması, kalıcı ateşkesin sağlanması, görüşmelerin devam etmesi ve geçiş hükümeti kurulması) imzalamaları olmuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı