Güney Sudan medya heyetinden AA'ya ziyaret

Güney Sudan medya heyetinden AA'ya ziyaret

Güney Sudan'dan Türkiye'ye gelen 11 kişilik medya heyeti, AA'yı ziyaret etti

ANKARA (AA) - Güney Sudan'dan Türkiye'ye eğitim almak üzere gelen 11 kişilik medya heyeti, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

TRT Medya Eğitim Koordinatörlüğünün, Türkiye ile Güney Sudan arasındaki ilişkilerin medya sektöründe de geliştirilmesi amacıyla bu ülkeden davet ettiği 11 medya mensubuna eğitim verdi. Eğitim kapsamında Türkiye'de bulunan heyet, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu.

Güney Sudan Devlet Yayın Kurumu ve Güney Sudan Cumhurbaşkanlığı medya ve tanıtım heyetini, AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk ve AA Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Faruk Tokat ağırladı.

Öztürk, heyete AA'nın faaliyetleri, yayın dilleri ve hedeflerinin yanı sıra kurumun uluslararası yapılanması ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

AA'nın Arapça, İngilizce ve Fransızca başta olmak üzere 13 dilde yayın yaptığını söyleyen Öztürk, AA'nın dünyanın önemli basın kuruluşları arasında yer aldığını belirtti.

Öztürk, AA'yı tanıtan videolu sunumun ardından basın heyetinin sorularını yanıtladı.

Heyetin, AA'nın "Savaş Muhabirliği Eğitimi" programına yoğun ilgi göstermesi üzerine Öztürk, heyete bu konuda bilgi verdi.

Öztürk, AA'nın savaş muhabirliği eğitiminin uluslararası nitelik taşıdığının altını çizerek, AA'nın, savaş muhabirliği eğitimi sertifikası olmayan gazetecileri sıcak bölgelere göndermediğini ifade etti.

Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen uluslararası haber fotoğrafı yarışması "İstanbul Photo Awards" hakkında da bilgi veren Öztürk, yarışmaya dünya çapında birçok fotoğrafçının katıldığını belirtti.

Öztürk, heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve konuşmaların ardından heyet başkanı Maal Maker Thiong Maal'a Kütahya çinisi vazo hediye etti.

TRT Medya Eğitim Koordinatörlüğü, Türkiye ile Güney Sudan arasında her alanda gelişen ilişkilerin medya sektöründe de geliştirilmesi amacıyla Güney Sudan Devlet Yayıncılık Kurumu ve Güney Sudan Cumhurbaşkanlığı medya ve tanıtım ekibinden 11 medya mensubuna yönelik 26 Şubat-02 Mart 2018 döneminde eğitim düzenlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :