Güney Kore'den Çin'e siber saldırı suçlaması

Güney Kore'den Çin'e siber saldırı suçlaması

ANKARA (AA) - Çin'in, Güney Kore Dışişleri Bakanlığının internet sitesini hizmet dışı bırakmak için kullanılan "DDoS saldırıları" düzenlediği...

ANKARA (AA) - Çin'in, Güney Kore Dışişleri Bakanlığının internet sitesini hizmet dışı bırakmak için kullanılan "DDoS saldırıları" düzenlediği ancak şu ana kadar büyük çaplı hasar meydana gelmediği iddia edildi.

Yonhap haber ajansına göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cho June-hyuck, yaptığı basın açıklamasında, "Dışişleri Bakanlığının internet sitesi de dahil birçok siteye Çin merkezli açık ve kapalı DDoS saldırıları düzenlenmiştir." dedi.

Cho, siber saldırılara karşı acilen gerekli önlemlerinin alındığını ve hiçbir hasarın kalıcı olmadığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığının söz konusu saldırılara karşı özel müdahale ekibi kurduğunu anlatan Cho, Çin'deki Güney Kore diplomatik temsilciliklerine de müdahale kitapçığı dağıtıldığını aktardı.

Bu arada Cho, Çin'de Güney Kore bayraklarının zarar görmüş halde bulunmasının ardından Güney Kore hükümetinin Çin hükümetini protesto ettiğini dile getirdi.

Bir ülkenin bayrağının, o ülkenin şerefinin simgesi olduğunu ve hükümetin Çin'in bazı bölgelerinde zarar görmüş Güney Kore bayrakları bulunmasını ciddiye aldığının altını çizen Cho, "Hükümet birçok şikayetini Çin'e resmi olarak iletti ve bu konularda bir an önce adım atılmasını talep etti." ifadesini kullandı.

Ayrıca Cho, "Hükümetimiz, Çin hükümetinin geçmişte siber saldırılara karşı sergilediği kesin duruşa önem veriyor. Hükümetimiz bu duruş gereğince Çin'in sorumluluk sahibi adımlar atmasını bekliyor." dedi.

Geçen ay, Güney Koreli perakende devi Lotte'nin Çince ve Japonca internet sitelerine benzer DDoS saldırıları düzenlenmiş, saldırılar firmaya büyük zarar vermişti.

Washington'un, Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması (THAAD) teknolojisini Güney Kore'ye yerleştirme planına, Kuzey Kore'ye en yakın ülkelerden biri olan Çin, uzun süredir karşı çıkıyor. Pekin yönetimi, füze savunma sisteminin bölgedeki güvenlik endişelerini artıracağını ve casusluk faaliyetleri için kullanılabileceğini iddia ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :