Güney Kore'den ABD ve Kuzey Kore'ye çağrı

Güney Kore'den ABD ve Kuzey Kore'ye çağrı

Güney Kore Devlet Başkanı Moon:- "Diyalog için ABD'nin çıtasını düşürmesi gerekiyor. Kuzey Kore de nükleer silahları yok etme konusundaki istekliliğini göstermeli"

ANKARA (AA) - Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, ABD'nin, Kuzey Kore ile ikili görüşmeler yürütmek için çıtayı düşürmesi gerektiğini belirtti.

Yonhap ajansının haberine göre, Devlet Başkanlığı Sarayı "Cheong Wa Dae"de Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Liu Yandong ile bir araya gelen Moon, "Diyalog için ABD'nin çıtasını düşürmesi gerekir. Kuzey Kore de nükleer silahları yok etme konusundaki istekliliğini göstermeli." dedi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Kim Eui-kyeom, Liu'yu kabulünde, ABD ve Kuzey Kore'nin yüz yüze görüşebilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Moon'un, "Son zamanlarda Kuzey Kore, ABD ile görüşmelerde bulunmak konusunda isteklilik gösterirken, ABD de diyaloğun gerekliliğinden söz ediyor." ifadesini aktardı.

Moon, ABD-Kuzey Kore görüşmelerinin bir an önce yapılması için Çin'in desteğini istedi.

Diğer yandan, 2022 Pekin Kış Olimpiyat Oyunlarına tam destek vaadinde bulunan Güney Kore lideri, Çin'in, PyeongChang Olimpiyat Oyunlarına olan desteği için şükranlarını dile getirdi.

PyeongChang kentindeki kış olimpiyatlarının kapanış töreni için Güney Kore'de bulunan Kuzey Koreli General Kim Yong-chol, dün, Devlet Başkanı Moon ile bir araya gelmişti.

Görüşmede, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Washington ile bağları güçlendirme isteğini dile getiren Kim, Kuzey Kore'nin ABD ile görüşmelerde bulunmaya açık olduğunu ifade etmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :