Güney Kore'de yolsuzluk soruşturmasının basına sızdırılmasına tepki

Güney Kore'de yolsuzluk soruşturmasının basına sızdırılmasına tepki

Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin, savcıların, planlanan sorgulamayı basına sızdırmasının ardından ifade vermeyi reddedebileceği belirtildi

SEUL (AA) - Güney Kore'de hakkındaki yolsuzluk ve siyasi nüfuz skandalı nedeniyle meclis tarafından yetkileri elinden alınan Devlet Başkanı Park Geun-hye'in, soruşturma içeriğinin basına sızdırılmasına tepki olarak ifade vermeyebileceği bildirildi.

Yonhap haber ajansının haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen Park'ın danışmanlarından biri, başkanlık ekibinin bilgi sızdırılmaması şartıyla özel savcılarla iş birliği yapmayı kabul ettiğini ancak devlet başkanının perşembe günü sorgulanacağına dair haberlerin çıkmasıyla söz konusu anlaşmanın bozulduğunu söyledi.

Danışman, "Şu an hayal kırıklığı içindeyiz. Özel savcıyla diyaloğu kesme seçeneğini değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

Soruşturmayı yürüten özel ekibin görev süresi yeniden uzatılmadığı takdirde şubat sonunda dolacak. Eğer savcılar o zamana kadar Park hakkında ikna edici suçlamalar ortaya koyamazsa, devlet başkanının görevden azli için Yüce Divan'da görülen davası da bu durumdan etkilenecek.

Park'ın savcılara ifade vereceği iddiası tüm ülke basınının manşetlerinde yer alırken, başkanlık sarayında yapılacak sorgulamanın televizyondan yayınlanabileceği spekülasyonları yapılmıştı.

Skandalla ilgili şu ana kadar görülen hiçbir davaya katılmayan Park, istifası için her hafta düzenlenen protestolara da kayıtsız kalmıştı.

Park, yakın dost Choi Soon-sil aracılığıyla ülkenin büyük holdinglerinden bağış görüntüsü altında rüşvet almak ve karşılığında muhattaplarına siyasi menfaatler sağlayarak görevini kötüye kullanmakla suçlanmıştı.

Park, soruşturmanın geçen aralıkta özel savcılar tarafından devralınmasından önce iddiaları soruşturan devlet savcılarına ifade vermeyi reddetmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :