Güney Kore Kızılhaçı Türk Kızılay'a 45 araç bağışladı

Güney Kore Kızılhaçı Türk Kızılay'a 45 araç bağışladı

Kore Kızılhaçı, Kahramanmaraş'taki deprem bölgesine destek amacıyla Türk Kızılay'a 45 araç bağışladı. Türk halkının ihtiyaçlarını karşılamak için güç birliği.

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı depremlerin ardından bölgeye acil yardım eli uzatan Kore Kızılhaçı, Türk Kızılay'a destek için önemli bir adım attı. Güney Kore'de başlatılan kampanya kapsamında, deprem bölgesindeki faaliyetlerin güçlendirilmesi ve acil durumlara hızlı müdahale için Türk Kızılay'a 45 araç bağışlandı.

Güney Kore Kızılhaçı Türk Kızılay'a 45 araç bağışladı

Teslim töreninde konuşan Kore Kızılhaçı Türkiye ve Suriye Delegasyon Başkanı Jae Ryul Kim, Türkiye ve Güney Kore'nin dostluğunu vurgulayarak, "Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçı, depremin ilk gününden beri birlikte çalışıyor. Burada etkilenenlere destek olmaya devam edeceğiz ve Güney Kore halkının Türk halkına yönelik sıcak duygularını iletmek adına kardeş Kızılhaç topluluğu olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız." şeklinde konuştu.

Güney Kore Kızılhaçı Türk Kızılay'a 45 araç bağışladı

Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can ise, Güney Kore'nin bu destekleri için minnettar olduklarını belirterek, "Bugün teslim aldığımız bu özel araçlar Türkiye ve Güney Kore arasında devam eden dayanışmanın ve uzun vadeli iş birliğinin önemli bir göstergesi." dedi. Ayrıca, bağışlanan araçların Türk halkının acil ihtiyaçlarının daha hızlı şekilde karşılanmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

Güney Kore Kızılhaçı Türk Kızılay'a 45 araç bağışladı

Kore Kızılhaçı'nın, mobil çamaşırhane ve mobil yemek dağıtım araçlarının ardından şimdi de acil durum araçlarını Türk Kızılay'a bağışlamasıyla, bölgedeki operasyonel kapasitenin güçlendirildiği belirtildi. Türk Kızılay ve Kore Kızılhaçı'nın ortak programlarla çalışarak, depremzedelere ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ettiği kaydedildi.

Son olarak, Kore Kızılhaçı'nın Türk Kızılay ile iş birliği içinde yürüttüğü çalışmaların meyvelerini topladığı ve bugüne kadar 570 binden fazla kişiye ulaşıldığı, 130 binden fazla acil yardım malzemesi dağıtıldığı ve 960 binden fazla yemek dağıtımı gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.