Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun, Londra'da

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun, Londra'da

Yun, İngiliz mevkidaşı Johnson ile görüştü

LONDRA (AA) - Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, İngiltere'nin başkenti Londra'yı ziyareti çerçevesinde İngiliz mevkidaşı Boris Johnson ile bir araya geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığının Lancaster House binasında yapılan görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmeye ilişkin İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ikilinin, dış politika, ticaret, savunma ve güvenlik konularını ele aldığı bildirildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Boris Johnson, hem dünya sahnesinde hem de Asya'da Güney Kore'nin İngiltere için önemli bir stratejik ortak olduğunu ve iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek daha da güçlendiğini kaydetti.

İngiltere-Güney Kore arasındaki ticaret ilişkisinin 11 milyar sterlin değerinde olduğunu hatırlatan İngiliz bakan, "Küresel bir bakış açısına sahip iki ticaret ülkesi olarak, pazara giriş, ticaret ve yatırım engelleriyle başa çıkmayı görüşmek üzere bir ticaret çalışma grubu kurulduğunu" aktardı.

Johnson, küresel sorunlara çözüm kapsamında da iki ülkenin birlikte çalıştığını vurgulayarak, "Dışişleri Bakanı Yun ile kalkınma yardımları, hem Güney Sudan'da devam etmekte olan barışı koruma operasyonlarımız, hem de Somali'ye yönelik taahhütlerimiz konularındaki yakın işbirliğinin önemini görüştük." ifadesini kullandı.

Yun Byung-se ile görüşmesinde, savunma ve güvenlik konuları çerçevesinde Kore Yarımadası'ndaki son gelişmelerin masaya yatırıldığını bildiren Johnson, "Bölgesel ve uluslararası istikrara açıkça tehdit oluşturan Kuzey Kore rejiminin tehlikeli ve kışkırtıcı eylemlerinin kınanmasında İngiltere, Güney Kore ve uluslararası ortaklarımızla bir arada duruyor." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :