Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jeon'dan Karabük'e Ziyaret

Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jeon'dan Karabük'e Ziyaret

KARABÜK (AA) - Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon, Karabük'ü ziyaret ederek yerel yetkililerle görüştü.Jeon ve beraberindeki...

KARABÜK (AA) - Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Tae-Dong Jeon, Karabük'ü ziyaret ederek yerel yetkililerle görüştü.

Jeon ve beraberindeki heyet, ilk olarak Eskipazar ilçesinde kurulması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Safranbolu ilçesinin tarihi ve turistik yerlerini de gezen Jeon, son olarak Karabük Valisi Orhan Alimoğlu'nu ziyaret etti. 

Jeon, ziyarette yaptığı konuşmada, Karabük'ün çok önemli bir bölge olduğunu, Türk demir ve çelik sanayisinin bu kentte başladığını, Safranbolu gibi tarihi bir şehrin bu kentte bulunduğunu söyledi

Korelilerin beyazı çok sevdiğini, Safranbolu evlerinin de beyaz olduğunu anlatan Jeon, "Buradaki beyaz evleri gördüğümde bizim doğunun kültürünü hissettim. Bu kentin Karadeniz'in geçiş noktasında bulunması sebebiyle de gelişmeye çok müsait bir yer olduğu kanaatindeyim. Kore'li şirketlerin yüzde 95'i İstanbul ve Kocaeli'de bulunuyorlar. Bu şirketlerimiz her ne kadar buralarda bulunsa da gelecek dönemlerde Karadeniz ve Karabük'te yatırımlarının artacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

Alimoğlu ise Türkiye ile Güney Kore arasındaki ilişkinin 1950'li yıllara kadar dayandığını belirterek, "Güney Kore'nin sanayi de teknoloji sahasında önemli gelişmişliği olan bir ülke. Karabük, ülkemizin önemli sanayi ve turizm şehirlerinden birisidir. Biz iki ülke arasındaki münasebetlerin daha da fazla geliştirilebileceğine inanıyoruz. Bunun için iş adamlarımızın, müteşebbislerin temas etmesi, birbirlerini daha yakından tanıması, şartlarımızı görmesi ve bilmesinde büyük faydalar var" sözlerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı