Güney Afrikalı Müslümanlardan Erdoğan’a tebrik

Güney Afrikalı Müslümanlardan Erdoğan’a tebrik

Dar'ul Uloom Zakariyya İslam Üniversitesi Rektörü Shabbir Ahmad Saloojee:- “Üniversitemiz ve Güney Afrika Müslüman toplumu adına Sayın Erdoğan’ın zaferini büyük mutlulukla karşılamış bulunuyorum”- Al Kaaf İnsan Hakları Merkezi Başkanı Anwah Nagia:- “Bizle

CAPE TOWN (AA) - Güney Afrikalı Müslüman kanaat önderleri ve bazı sivil toplum kuruluşları, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ndeki başarısı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için tebrik mesajı yayınladı.

Güney Afrikalı Müslümanlar adına tebrik mesajı yayınlayan Dar'ul Uloom Zakariyya İslam Üniversitesi Rektörü Shabbir Ahmad Saloojee, mesajda, “Üniversitemiz ve Güney Afrika Müslüman toplumu adına Sayın Erdoğan’ın zaferini büyük mutlulukla karşılamış bulunuyorum.” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın tüm dünya Müslümanları açısından anlam taşıdığını belirten Saloojee, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinden Türk halkı ile beraber tüm dünya Müslümanları istifade etmeye devam edecek. Tüm dünyadaki mazlum Müslümanların sesinin duyulmaya devam edecek olması bizlerde muazzam bir mutluluk meydana getirdi. Bu zaferle Türkiye’nin önemli problemlerini çözerek 2023 hedeflerine emin adımlar yürüyeceğine inanıyorum.”

- "Erdoğan’ın zaferi için dualar ettik"

AA muhabirine konuşan Al Kaaf İnsan Hakları Merkezi Başkanı Anwah Nagia, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünyadaki mazlumlara yaklaşımından dolayı tekrar kazanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye’de, bugün Türkiye’yi destekleyen herkesin kazandığını belirten Anwah, “Bugün Türkiye'de tanıdığım bütün arkadaşlarımı oy kullanmaya gitmeleri için uyardım. Bizler burada Erdoğan’ın zaferi için dualar ettik. Tüm dünyada Müslüman olsun veya olmasın kendini yalnız hisseden, adalet ve destek arayan tüm mazlumlar yanında Erdoğan’ı bulacak.” şeklinde konuştu.

- "Erdoğan dünya mazlumları için bir şans"

Osmanlı Devleti tarafından 150 yıl önce Güney Afrika’ya gönderilen Ebubekir efendinin Cape Town’da yaşayan torunu Zobri Efendi ise yaptığı açıklamada, Güney Afrika’daki Efendi ailesini temsilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik ettiğini dile getirdi.

Erdoğan’ın dünya barışına katkılarının devam edecek olmasının çok önemine işaret eden Efendi, “Erdoğan dünya mazlumları için bir şans. Bu şansın devam edecek olması bizleri dünyanın en uç noktasındaki Osmanlılar olarak çok mutlu ediyor ve kendisine başarılarının devamı için dualar ediyoruz.” şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :