Güney Afrika'da Türk Filmleri Festivali

Güney Afrika'da Türk Filmleri Festivali

Türk Filmleri Festivali gösterimleri Johannesburg'da devam ediyor

JOHANNESBURG (AA) – Güney Afrika’da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Türk Filmleri Festivali gösterimleri Johannesburg’da devam ediyor.

Festivalin cuma günkü resepsiyonuna Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Türkiye’nin Pretoria Büyükelçisi Kaan Esenler ve çok sayıda konuk katıldı.

Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bu vesileyle burada yaşayan Türk vatandaşlarıyla sohbet etme imkanı buldum. Başarılı işadamlarının sayılarının artmasını temenni ediyorum" dedi.

İki gün sürecek festival boyunca beş Türk filminin gösterimi yapılacak. Taylan Kardeşler’in yönettiği "Vavien", Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görülen "Uzak" ve Çağan Irmak’ın "Mustafa Hakkında Herşey’in" yanı sıra Yılmaz Erdoğan’ın "Organize İşler" ve "Kelebeğin Rüyası" filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

Daha önce Güney Afrika’nın başkenti Pretoria ve Cape Town'da gösterime giren filmler Rosebank Cinema Nouveau'da ücretsiz izlenebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı