Güney Afrika'da "Biz kardeşiz, Biz Geleceğiz" konferansı

Güney Afrika'da "Biz kardeşiz, Biz Geleceğiz" konferansı

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu yurt dışı teşkilatlanma temsilcisi Durmuş:- "10 yıldır sürdürdüğümüz uluslararası öğrenci buluşmalarımızda bugün Güney Afrika'ya kadar açılmış olmak bizi gerçekten mutlu etti"- Güney Afrika Milli Görüş Temsilcis

JOHANNESBURG (AA) - Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) yurt dışı teşkilatlanma temsilcisi Durmuş Halid Durmuş, 10 yıldır sürdürdükleri uluslararası öğrenci buluşmalarında Güney Afrika'ya kadar açılmış olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

UDEF tarafından Johannesburg Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezinde "Biz kardeşiz, Biz Geleceğiz" sloganıyla düzenlenen konferansa Mısır, Zimbabve, Pakistan, Somali, Malavi, Güney Afrika, Türkiye ve Uganda'dan öğrenciler katıldı.

Etkinlikte, her ülkeden bir öğrenci vatanını anlatan sunumlar yaptı ve kültürlerini temsil eden yemek ile tatlı ikramında bulundu.

UDEF yurtdışı teşkilatlanma temsilcisi Muhammed Halid Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyonun bu yıl mayıs ayının ilk haftasında 55 ülkede öğrenci buluşmaları gerçekleştirdiğini belirterek, "10 yıldır sürdürdüğümüz uluslararası öğrenci buluşmalarımızda bugün Güney Afrika'ya kadar açılmış olmak bizi gerçekten mutlu etti." dedi.

Güney Afrika Milli Görüş Temsilcisi Eyüp Gediklioğlu da Güney Afrika'da pek çok ülkeden öğrencinin eğitim gördüğünü anlattı.

Gediklioğlu, Güney Afrika'nın diğer Afrika ülkelerine nazaran sosyo-ekonomik gelişmişliği ile öğrenciler için cazip bir eğitim sahası olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bütün bu sebepler bizlerin buradaki sorumluluklarını da ciddi oranda arttırmaktadır. Güney Afrika'da bu programın icra edilmesi uluslararası Müslüman öğrencilerin bir çatı altında toplanması açısından çok önemlidir."

Güney Afrika'ya dil eğitimi için gelen Uğur Koç, Türkiye'den binlerce kilometre uzakta olduğu halde bu program aracığıyla kendisini vatanında ve güvende hissettiğini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :