Güney Afrika’da 23 Nisan AIDS'li çocuklarla kutlandı

Güney Afrika’da 23 Nisan AIDS'li çocuklarla kutlandı

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliği, AIDS'li 40 çocuğu büyükelçilik rezidansında ağırladı

CAPE TOWN (AA) - Türkiye'nin Pretorya Büyükelçiliğinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na AIDS'li çocuklar da katıldı.

Büyükelçilik binasında düzenlenen kutlama programına katılan AIDS'li çocuklar Beşiktaş’ın Güney Afrikalı eski futbolcusu Fani Madida ile futbol oynadı.

Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Elif Çomoğlu Ülgen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların yarınların teminatı olduğunu belirterek, “Dünyadaki tüm çocuklar dil, din, renk ve ırk ayırt etmeksizin hepimizin değeridir.” ifadelerini kullandı.

Dünyada AIDS vakalarının en çok görüldüğü ülkelerden birinin Güney Afrika olduğuna dikkati çeken Büyükelçi Ülgen, ülkede çok sayıda çocuğun bu hastalığa küçük yaşta yakalandığını belirterek, “Bu yıl 23 Nisan’ı AIDS hastası çocuklarla kutladık." dedi.

- Türkiye'den AIDS'li çocuklara destek

Güney Afrika’da AIDS ile mücadeleye destek verdiklerini dile getiren Büyükelçi Ülgen, HİV virüsü taşıyan çocukların koruma altına alındığı Mohau Çocuk Merkezine halihazırda destek verdiklerini ve merkezin tadilatı için de ekipman desteği verileceğini söyledi.

Güney Afrika ile eğitim alanında da iş birliği yapılacağını vurgulayan Ülgen, “Dün akşam Güney Afrika Temel Eğitim Bakanı Angie Motshegka, beraberindeki bakanlık müsteşarı ve eyalet düzeyindeki diğer eğitim bakanları büyük bir kafileyle Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın davetine cevaben Ankara’ya gitti. Bu ziyaret Türkiye ile Güney Afrika arasında şimdiye kadarki en kapsamlı ziyaret olacak.” diye konuştu.

Güney Afrikalı bakan ve bürokratların ziyaret kapsamında Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yetkilileri ile temaslarda bulunacağını dile getiren Ülgen, bu toplantılarda iki ülke arasında ileriye dönük eğitim ve diğer alanlarda atılacak adımlar ile ilgili önemli istişareler gerçekleştirileceğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :