Güney Afrika'da 2. Dünya Sağlıklı Yaşlanma Kongresi

Güney Afrika'da 2. Dünya Sağlıklı Yaşlanma Kongresi

JOHANNESBURG (AA) - Dünya Sağlıklı Yaşlanma Kongresinin ikincisi, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentinde gerçekleştirildi.Sandton Kongre...

JOHANNESBURG (AA) - Dünya Sağlıklı Yaşlanma Kongresinin ikincisi, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentinde gerçekleştirildi.

Sandton Kongre Merkezi’nde Afrika Sağlıklı Yaşlanma Derneğinin (ASOA) ev sahipliğinde düzenlenen kongreye katılan sağlık uzmanları 3 gün boyunca yaşlılık ve sağlık konularını ele aldılar.

30 Temmuz'da başlayan kongreye Türkiye’nin Pretoria Büyükelçisi Kaan Esener’in yanı sıra Türkiye’den Dünya Yaşlanma Konseyi (DÜNYAK) Başkanı Dr. Kemal Aydın ve konseyin sağlık danışmanı Hayrettin Şallı da katıldı.

İlki 2012'de Malezya’da gerçekleştirilen Dünya Sağlıklı Yaşlanma Kongresi’ne, 2018 yılında Türkiye ev sahipliği yapacak. Türkiye adına Büyükelçi Esener, kongrenin üçüncüsünü gerçekleştirme görevini bayrak devir töreniyle devraldı.

Kongreden memnun olduklarını söyleyen Esener, "çok anlamı bir kongre" olacağını belirtti. Malezya, Güney Afrika ve Türkiye’nin önemli bir üçgen oluşturduğunu da ifade eden Esener, bu tecrübelerden yararlanmak gerektiğini de vurguladı.

- Türkiye kongreye ev sahipliği yapacak 

AA muhabirine konuşan Aydın, Asya’ya açılan bir kapı olarak Malezya, Afrika’ya açılan kapı olarak Güney Afrika’dan sonra Türkiye'nin, Avrupa ve diğer kıtalara açılan kapı olarak Dünya 3. Sağlıklı Yaşlanma Kongresi’ne ev sahipliğini yapacağını söyledi. 

Aydın, "Dünya Yaşlanma Konseyi olarak, Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destekleriyle projeyi Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesine götüreceğiz" diye konuştu.

Kongrenin Türkiye’ye gelmesini önemli bulduğunu ifade eden DÜNYAK Danışmanı Şallı ise Türkiye'de sağlık alanında on yıldır önemli atılımların gerçekleştirildiğini, kongrenin Türkiye ayağının, binlerce uzmanın katılımıyla gerçekleşeceğini belirtti. 

Devir teslim törenininden sonra konsey adına bu yıl ilki gerçekleştirilen "Sağlığı Geliştiren Sivil Toplum Kuruluşu Ödülleri" verildi. Malezya Sağlıklı Yaşlanma Derneği, Güney Afrika Sağlıklı Yaşlanma Derneği ödül alan kuruluşlar arasında yer aldı. Törende ayrıca Küresel Yaşlanma Elçisi Prof. Dr. Nathan Vytialingam’a da ödül verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı