Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Malefane, Mersin'de

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Malefane, Mersin'de

Malefane:- "İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için gerekli adımları atacağız. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi noktasında en önemli sektörlerden biri de turizm. Özellikle bu sektördeki ilişkileri son derece önemsiyoruz"

MERSİN (AA) - Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, Türkiye ile ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için gerek adımları atacaklarını belirtti, önceliklerden birinin turizm sektörü olacağını vurguladı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, temaslarda bulunmak üzere kente gelen Malefane, Mersin Fahri Konsolosu Numan Olcar ve beraberindeki heyetle Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Çakacak, heyeti ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti, Güney Afrika Cumhuriyeti ile Türkiye arasında her geçen gün güçlenen bir ilişki olduğunu ifade etti.

Dostluk temelinde ilerleyen ilişkilerin her düzeyde ziyaretler ve işbirlikleriyle daha da pekiştirildiğini aktaran Çakacak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu tür ziyaretler vesilesiyle iki ülke arasında var olan ekonomik ilişkilerin daha da ileri noktalara taşınacağına inanıyorum. Mersin, sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistik güzellikleriyle görülmesi gereken bir il. Bunların yanında her geçen gün büyüyen sanayisi, sürekli artan dış ticaret hacmi ve dünyanın hemen her köşesinde gerçekleştirdiği ekonomik işbirlikleriyle Mersin, ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine önemli katkılar sunuyor."

Malefane ise kente daha önce geldiklerinde yaptıkları temasların başarılı sonuçlar doğurduğunu belirterek, "İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için gerekli adımları atacağız. Ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi noktasında en önemli sektörlerden biri de turizm. Özellikle bu sektördeki ilişkileri son derece önemsiyoruz." ifadesini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :