Güneşin keyfini kayak yaparak çıkardılar

Güneşin keyfini kayak yaparak çıkardılar

Kars'ta, hava sıcaklığının artması ve hafta sonunu fırsat bilen kayak tutkunları, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne akın etti- Otel sahibi Demir: - "Misafirlerimiz doyasıya kayağın keyfini yaşıyor. Burada inşallah nisan ayı ortalarına kadar kayak devam edecek"

KARS (AA) - Kars'ta, hava sıcaklığının artması ve hafta sonunu fırsat bilen kayak tutkunları, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak keyfi yaşadı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki 2 bin 634 rakımda bulunan ve sarıçam ormanlarının yanı sıra uzun ve alternatif kayak pistleriyle kış sezonunda çok sayıda yerli ve yabancı turisti çeken Cıbıltepe Kayak Merkezi, havaların ısınmasını ve hafta sonu tatilini fırsat bilen kayakseverlerin akınına uğradı.

Kar kalınlığının 140 santimetreye ulaştığı kayak merkezinde yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşlar güneşli havada snowboard, kayak ve kızakla kayarak eğlenceli anlar yaşadı.

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin Genel Müdürü Murat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cıbıltepe'de havanın güzel olması ve hafta sonu sebebiyle yoğunluk yaşandığını söyledi.

Cıbıltepe'deki 9 pistin kayak için ideal durumda olduğunu ifade eden Demir, "Geçtiğimiz günlerde kayak merkezinde yapılan kar oyunları festivalinin ardından Sarıkamış'a olan ilgi daha da artmış görünüyor. Şu an itibarıyla pistlerde 140 santimetre kar var. 9 pistimiz kar ezme makinesiyle ezilerek hazır duruma getirildi. Misafirlerimiz doyasıya kayağın keyfini yaşıyor. Burada inşallah nisan ayı ortalarına kadar kayak devam edecek." ifadesini kullandı.

Afganistan'dan kayak yapmak için Cıbıltepe'ye gelen Ali Rıza Eyleri de Sarıkamış'ın çok güzel bir yer olduğunu ifade ederek, burada kayak yaparak ilk kez kayak keyfini yaşadığını anlattı.

Cıbıltepe'deki oteller bölgesinde bir süre önce gerçekleştirilen Kar Oyunları Festivali için yapılan kardan evler de kayakseverlerin ilgi odağı oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :