Güneş enerjisiyle çalışan bisikletiyle yollarda

Güneş enerjisiyle çalışan bisikletiyle yollarda

Alternatif enerjiye dikkati çekmek için İtalya'nın Milano kentinden güneş enerjili bisikletiyle yola çıkan Anik Pelchat Victorilaville Konya'ya ulaştı

KONYA (AA) - İtalya'nın Milano kentinden güneş enerjili bisikletiyle yola çıkan İngilizce öğretmeni Kanadalı Anik Pelchat Victorilaville Konya'nın Karapınar ilçesine ulaştı.

Karapınar'a gelen Victorilaville, Meke Gölü ve Acı Gölü gezdikten sonra ilçe merkezinde vatandaşların ilgi odağı oldu.

Victorilaville, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alternatif enerjiye dikkati çekmek için güneş enerjili bisikletiyle Türkiye turuna çıkmaya karar verdiğini söyledi.

Hazırlıklarını tamamladıktan sonra 6 Haziran'da Milano'dan yola çıktığını, 16 Haziran'da da Türkiye'ye geldiğini belirten Victorilaville, insan gücünün yanı sıra güneş enerjisi kullanılarak hareket eden bisikletiyle bugüne kadar birçok yeri gezdiğini ifade etti.

Güneş enerjili bisikletiyle farkındalık yaratmak istediğini anlatan Victorilaville, şunları kaydetti:

"Çevreye zarar vermeyen bir taşıt olan bisikletle petrol kullanmadan da dünyanın gezilebileceğini ve uzun bir seyahat yapılabileceğini göstermiş oldum. Hem ilginç yerler görüyorum hem de daha çok insanla tanışma fırsatı yakalıyorum. Çevre konusunda da insanlarla sohbet ederek bilgi alışverişinde bulunuyorum. Günde yaklaşık 140 kilometre yol alabiliyorum. Gittiğim yerlerde ilgi gösteriyorlar. Şu ana kadar Çanakkale, Bergama, Denizli, Antalya, Kapadokya, Kayseri ve Konya'yı gezdim."

Milano'ya döndüğünde toplam 7 bin kilometre yol katetmiş olacağını bildiren Victorilaville, Karapınar gezisinin ardından Kapadokya'ya doğru hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı