Güneş Enerjisinden Elektrik Üretiminde Fırsatlar Çalıştayı

Güneş Enerjisinden Elektrik Üretiminde Fırsatlar Çalıştayı

MUTSO Başkanı Karakuş:- "Muğla güneş enerjisi yatırımlarında Türkiye'deki en iyi 5 bölgeden biri durumunda"

MUĞLA (AA) - Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, Muğla'nın güneş enerjisi yatırımlarında Türkiye'deki en iyi 5 bölgeden biri olduğunu söyledi.
MUTSO'da düzenlenen "Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Konusunda Fırsatlar Çalıştayı"nın açılışında konuşan Karakuş, enerji kaynaklarının öneminin giderek arttığını, güneş ve rüzgar enerjisinin de büyük önem kazandığını ifade etti.
Güneş enerjisinden yararlanmak üzere geliştirilen teknolojilerin, hem güneş enerjisinden yararlanma miktarını artırdığını hem de alt yapı maliyetlerini düşürdüğünü belirten Karakuş, "Yükselen verimiyle kısa zamanda talep görür hale gelen güneş enerjisi, aynı zamanda çevreye duyarlı bir enerji kaynağı olarak da ilgi çekici hale gelmiştir. Ülkemizde güneş enerjisinden yararlanma bilinci geliştikçe, daha çevreci ve ekonomik bir kaynak da değerlendirilmiş olacaktır." dedi.
EPDK'nın bu konudaki yönetmeliğinin yayımlanmasından itibaren pek çok yatırımcı firmaya çağrı mektupları ulaştığına işaret eden Karakuş, şunları kaydetti:
"İmar ve TEDAŞ projelerinin onaylanmasından sonra proje gerçekleştirmeye de başladılar. Muğla güneş enerjisi yatırımlarında Türkiye'deki en iyi 5 bölgeden biri durumunda. Bu sektörün hayat bulmasıyla ilgili odamızın tavrı ilk günden itibaren çok netti. Bizim belediye ile diğer kurum ve kuruluşlara bu konuda destek verdiğimizi söyleyebilirim."
Muğla'da temiz enerji kaynaklarının kullanımını desteklemeye çalıştıklarını anlatan Karakuş, "Fosil enerji kaynaklarıyla elde edilen elektrik üretimlerinin yarattığı çevre kirliliği küresel ısınmaya da etki eder nitelikte. Bu nedenle de temiz enerji her zaman ön planda olmalıdır. Temiz bir çevre, ilimizin ülke ekonomisine en fazla katkı sağladığı turizm sektörünün sürdürülebilir olması için olmazsa olmaz durumundadır." diye konuştu.
T-Dinamik Enerji Genel Müdürü Mustafa Tırıs da en fazla güneş enerjisine sahip il Muğla iken en fazla güneş enerjisi yatırımlarının Kayseri'de yapıldığına dikkati çekti. Muğla'nın güneş enerjisine daha çok sahip çıkması gerektiğini belirten Tırıs, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynağı konusunda zengin bir ülke olduğunu söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :