Güneş Enerjili Sulama Sistemi açılış töreni

Güneş Enerjili Sulama Sistemi açılış töreni

Konya'da, güneş enerjisi ile çalışan yağmurlama sulama sisteminin açılış töreni yapıldı

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında hibe desteğiyle kurulan ve güneş enerjisi ile çalışan yağmurlama sulama sisteminin açılış töreni yapıldı.

Törene, Konya Vali Yardımcısı Erol Özkan; Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, Solimpeks Enerji Sanayi yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Özkan, burada yaptığı konuşmada, güneş enerjisinin dünyada yaygınlaşmaya başlayan bir sistem olduğunu söyledi.

Türkiye'nin güneş enerjisi sistemine geç kalmadan çabuk adapte olduğuna dikkati çeken Özkan, "Türkiye, teknolojiyi yakından takip ediyor. Konya olarak da şanslıyız. Bu teknolojiyi çok iyi kullanan şirketlerimiz ve yeniliğe açık cesur çiftçilerimiz var. Teknolojiyi kullanıp, daha verimli ürünler üretmemiz için her şey hazır" diye konuştu.

Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ise sulama sitemlerinin Konya Ovası için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Bu çalışmalar ilimiz açısından çok daha kutsal, çok daha anlamlı. Suyu asgari düzeyde ve en etkin şekilde bitkiye verebilen, en yüksek verim ve kaliteyi sağlayabilen, üreticimize en fazla fayda getiren bir sistemi burada kurduk" dedi.

Konuşmaların ardından, çiftçi Sadık Nur Koyuncu'nun pancar tarlasına yüzde elli hibe desteğiyle kurulan sulama sisteminin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı