GÜNDEM ÖZETİ/11 Aralık 2017

GÜNDEM ÖZETİ/11 Aralık 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Pakistan Azad Keşmir Meclisi Başkanı Shah Ghulam Qadir ile bir araya gelecek.

(TBMM/11.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Umman'da Dünya Turizm ve Kültür İkinci Konferansı açılış törenine, "Bakanlar Diyaloğu: Turizm, Kültür ve Sürdürülebilir Kalkınma" programına katılacak, basın toplantısı düzenleyip, ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Umman/10.00/11.30/13.30/15.00)

2- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde görüşmelere başlanacak.

(TBMM/13.00)

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, Mecliste gerçekleştirilecek "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Kabul Edilişinin 70. Yılına Girerken" konulu açık oturumun tanıtım toplantısını yapacak.

(TBMM/09.30)


EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekim ödemeler dengesi istatistikleri ile aralık beklenti anketini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

2- TÜİK, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Dönemsel Gayrisafi Yurt İçi Hasılayı açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Birleşmiş Milletler (BM) gözetimindeki Suriye görüşmelerinin 8. turu, muhaliflerin ve rejim heyetinin katılımıyla BM Cenevre Ofisi'nde devam edecek.

(Cenevre)

2- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

3- Yemen'de yaşanan çatışmalar izleniyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)


GÜNCEL

1- İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince, Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da aralarında bulunduğu 51'i tutuklu 57 şüphelinin yargılanmasına başlanacak.

(İstanbul/10.00)

2- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davanın görülmesine, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Mamak 28. Piyade Tugay Komutanlığına bağlı tank taburu personelinin katıldığı eylemlere ilişkin 64 kişinin yargılanmasına Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerinin kontrol altına alınmaya çalışılması ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 50'si tutuklu 116 askerin yargılandığı davaya devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesince, darbe girişiminde Vodafone Arena Stadı ile Ümraniye'deki Casper Plaza'nın pistine helikopterle asker indirip TRT'nin Ulus'taki yerleşkesi ve Digiturk binasını işgal ederek ele geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla 57’si tutuklu 96 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlarca otoyol girişinde durdurulan 31'i tutuklu 81 sanığın yargılanmasına Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Kırklareli/09.00)

- Denizli'de FETÖ'nün Pamukkale Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik aralarında eski rektör Hüseyin Bağcı'nın da bulunduğu 48'i tutuklu 115 sanığın yargılandığı dava görülecek.

(Denizli/10.00)

- Isparta'da FETÖ/PDY'ye yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ve eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Isparta/14.00)


SPOR

1- Türkiye'yi Beşiktaş'ın temsil ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde yapılacak.

- UEFA Avrupa Ligi'nde ise son 32 turu eşleşmelerinin kura çekimi aynı yerde gerçekleştirilecek.

(Nyon/14.00/15.00)

2- Süper Lig'de 15. haftanın son maçında Atiker Konyaspor ile Kardemir Karabükspor, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Konya/20.00)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 10. haftanın kapanış maçında Anadolu Efes ile Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/19.00)

4- TFF 1. Lig'de 15. hafta Eskişehirspor-Gaziantepspor müsabakasıyla sona erecek.

(Eskişehir/18.00)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :