GÜNDEM ÖZETİ / 9 Mayıs 2017

GÜNDEM ÖZETİ / 9 Mayıs 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan Kuveyt'e hareket edecek.

- Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah tarafından Kuveyt Uluslararası Havalimanı Emirlik Terminali'nde resmi törenle karşılanacak.

- Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının temel atma törenine katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri el Sabah ile Beyan Sarayı’nda baş başa görüşecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri el Sabah'ın Beyan Sarayı'nda onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak.

(İstanbul/08.30/Kuveyt)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Tuyap Fuar ve Kongre Merkezindeki 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışı yapacak, partisinin genel merkezinde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katılacak.

(İstanbul/11.00/Ankara/15.30)

3- CHP, HDP ve MHP Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "1. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresi" açılış programına katılacak.

(Konya/14.00)

2- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(15.00)

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi üzerinden görüşmeler başlayacak.

(16.00)


EKONOMİ

1- TÜİK, nisan ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ve mart ayı perakende satış endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

2- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığında, Tayland Şeyhülislamı Aziz Phitakkumpon ile görüşecek, uluslararası ilahiyat ve uluslararası imam hatip liselerinde okuyan Taylandlı öğrencilerle bir araya gelecek.

(Ankara/11.00)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Üniversitesindeki UNESCO 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Eğitim: Türk Eğitim Sisteminin Stratejik Yönelimler Paneli ile Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi açılışına katılacak.

(Eskişehir/10.00/12.00)

2- Şehir Tiyatroları tarafından düzenlenen 33. Gençlik Günleri, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, "İçinde İstanbul Olsun" adlı oyunla başlayacak.

(İstanbul/20.00)

3- Yedi Tepe Yedi Mekan Genç Edebiyat Festivali kapsamında, Prof. Dr. Yakup Çelik'in konuşmacı olarak yer alacağı "Sait Faik Abasıyanık, Öykü ve İstanbul" konulu söyleşi gerçekleştirilecek.

(İstanbul/13.00)

4- TRT Belgesel Ödülleri tanıtımı kapsamında İstiklal Caddesi tünelde konser verilecek.

(İstanbul/18.00)


SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında İtalya'nın Juventus takımı, Fransa temsilcisi Monaco'yu konuk edecek.

(Torino/21.45)

2- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00)

3- Türkiye, 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki üçüncü maçında İtalya ile karşılaşacak.

(Rijeka/13.00)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :