GÜNDEM ÖZETİ / 9 Ekim 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 9 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na iştirak edecek.

(Samsun/11.00)


EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Mersin Yaş Meyve ve Sebze Hali'nde esnaflarla kahvaltı yapacak, Yaş Meyve ve Sebze Çalıştayı'na katılacak.

- AK Parti Siyaset Akademisi açılışı programına katılacak Tüfenkci, serbest bölge ve gümrüklerle ilgili toplantıya iştirak edecek, Mersin Serbest Bölgesi ile Mersin Limanı'na ziyarette bulunacak.

(Mersin/09.00/10.30/12.45/13.30/15.00)

2- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çankırı'da Valiliği, Belediyeyi, AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek ve Ilgaz Tüneli'nde incelemelerde bulunacak.

- Kastamonu'da Doğu Çevre Yolu'nda incelemelerde bulunacak Arslan, Valiliği, Belediyeyi, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek ve AK Parti Siyaset Akademisi'nde konuşacak.

(Çankırı/11.00-12.30/Kastamonu/15.30-19.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tayland'da, 2. Asya İşbirliği Diyaloğu Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında temaslarda bulunacak.

(Bangkok)

2- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)


GÜNCEL

1 - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kurum tarafından düzenlenen "Muharrem İftarı ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı"na katılacak.

(İstanbul/18.30)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.


KÜLTÜR SANAT

1- AA'nın, global iletişim ortağı olduğu Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'nde ödül alan filmlerin çadır ve açık alan gösterimleri ve yönetmen söyleşileri Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nde yapılacak.

(İstanbul/11.00/19.00)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Kupası Engel Atlama Yarışları'na katılacak.

(Ankara/16.00)

2- A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki üçüncü maçında deplasmanda İzlanda ile Laugardalsvöllur Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Reykjavik/21.45)

3- Futbolda, Spor Toto 2. Lig'de 6'ncı, Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta 7'nci, 2. ve 3. Grup'ta ise 6'ncı hafta maçları yapılacak.

4- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Muratbey Uşak-Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank-Best Balıkesir, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Anadolu Efes karşılaşmaları oynanacak.

(Uşak/15.00/İstanbul/17.00/19.00)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :