GÜNDEM ÖZETİ / 8 Ekim 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 8 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova, Karşıyaka ve Çiğli belediyelerinin toplu açılış törenleri ile Bornova Stadı ve Bergama Kültür Merkezi açılışına katılacak.

(İzmir/10.30-17.30)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, El Şark Forum 2016 İstanbul Buluşması'nın açılış programında konuşacak.

(İstanbul/10.00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletvekilleri ve yerel yöneticiler ile kahvaltıda bir araya gelecek, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi ile Siyaset Akademisi programına katılacak.

(Bursa/09.30/13.30/18.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, partisinin Siyaset Akademisi'nin açılış dersine iştirak edecek.

(Kastamonu/13.30-16.00)

4- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valiliği, Şehit Aileleri Derneği muharrem çadırını ve polis merkezi amirliğini ziyaret edecek.

- İl Kültür Merkezinde düzenlenecek AK Parti Siyaset Akademisi açılış dersine katılacak Soylu, şehit ailesine ziyarette bulunacak.

(Iğdır/10.00-12.00)

5 - Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Tuzla'da Lojistik Destek Gemisi Güngör Durmuş'un Denize İndirilmesi Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/11.00)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile koordinasyon toplantısına katılacak ve AK Parti Siyaset Akademisi'nde ders verecek.

(Kırıkkale/13.00/18.00)


EKONOMİ

1 - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde, Türk yatırımlarının açılışına katılacak.

(Alabuga)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Siyaset Akademisi açılış dersine katılacak.

(Afyonkarahisar/18.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2. Asya İşbirliği Diyaloğu Zirvesi kapsamında verilecek çalışma yemeğine iştirak edecek.

(Bangkok)

2- Gürcistan'da halk, parlamento seçimleri için sandık başına gidecek.

(Tiflis)

3- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)


GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Üsküdar sahilinde "3. Üsküdar Sahaf Festivali" açılışına, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde AK Parti Siyaset Akademisi açılış dersine katılacak.

(İstanbul/11.00/Bilecik/19.30)

2- AA'nın global iletişim ortağı olduğu "Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Yarışması" gala ve ödül töreni, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/19.00)

3- Sanat tarihçisi Nurhan Atasoy, Çemberlitaş Köprülü Medresesi'nde saray nakkaşı Kara Memi'yi anlatacak.

(İstanbul/16.00)


SPOR

1- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 9 Ekim'de deplasmanda İzlanda ile yapacağı maçla ilgili Laugardalsvöllur Stadı'nda düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

- Milli takım, son çalışmasını basın toplantısının ardından statta yapacak.

(Reykjavik/21.00/21.30)

2- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 2016-2017 sezonunun ilk haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece-Trabzonspor Medical Park, TED Ankara Kolejliler-Beşiktaş Sompo Japan, Pınar Karşıyaka-Banvit, Yeşilgiresun Belediyespor-Gaziantep Basketbol ve Darüşşafaka Doğuş-TOFAŞ maçları oynanacak.

(İstanbul/15.00/Ankara/16.00/İzmir/Giresun/18.00/İstanbul/19.00)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :